[殭屍/靈幻/鬼怪]《噬魂》世界重新輪迴一次之後我都係變咗做現代道士06

1001 回覆
28 Like 4 Dislike
唔洗爭,我中先咪得
一人中一次 爭咩
我唔洗咩金多寶,中完拎去買股票
錢搵錢希望有一日財自就夠
今晚又唔中
唔緊要一陣夜啲有文 !
我差少少!
差5個號碼就中啦
我差3個 原來中40蚊
咁你好過我好多
至少可以買多4注
琴晚個客話要改圖改到勁夜,直接瞓死咗,一陣出一段,夜啲再出一段補數!!
「行快啲啦,如果到尾真係搵得一條,我地死梗㗎」急躁的他加快腳步從平台下樓梯到下二樓

嗚…..

突然一聲悲鳴,把啊仁的急躁都收起

「你地…」啊仁停下了腳步,整個人定格的看著聲音的來源

百佳超級市場…..

「我聽到」緊追在啊仁身後的我同樣聽到剛剛那一聲悲鳴

「咩聲啊?我聽唔到喎!」跟在最後的啊武則聽不到

「有啊,好肯定有,係入面傳嚟㗎….」啊仁指著超市

「嗯,我聽到係女人聲」我說

「女人?我聽到係男人聲….」啊仁錯愕的看著我

「嗯….但我聽到好高音,係女人聲嚟」我咽一下口水,全身的毛管都竪起

「我就聽到好低音….」啊仁的表情也逐漸變得有點恐慌

「我地唔好理男定女啦,係結界入面都係得我地三個人㗎姐,所以啱啱個下聲都唔方係咩好野㗎啦,我地繼續搵白布帶啦」啊武的頭腦在這一刻莫名的清晰,他環視四周,沒有特別發現後後就再下一層進發

「咦!你又啱喎!」說畢,啊仁便跟著啊武走往下一層

「哦…咁行啦」這句我算是自言自語的說

剛下兩級樓梯時,我回頭看了一眼超市的大門,昏暗的超市內竟然站著了一個人影,而且是一個女子的身影

「喂!我都話女人嚟㗎啦」我正想回頭跟他們二人說時,發現他們已消失不見,再看去超市,那女子也不見了

「仁!武!」我徬徨的叫著他們的名字

但並沒有得到回應…

「冇理由啊….啱啱仲係後面」

「天航….」

背後突然有人呼喚我的名字

「邊個?!」我提起彎刀,紮好馬步

「天航…點解你唔救我啊?」聽上去應該是剛剛發出悲鳴那人的聲音,而聲音的來源正是超市

「你係邊個?我應該識你?」我右手提著彎刀,左手拿出電話開著電筒,一步一步走近超市入口

「我係邊個?入嚟你就知啦」
轉推呢邊 好快爆
仲有幾十個啊
好快架啦
間中推一推
一推再推
小心身體 唔好太急
會啦,我都係一個鍾意食野嘅人
不過而家盡量留多D位等放假嗰陣食
一次過食少太多可能會有問題
例如心情低落 腸胃問題 膽石風險提高
已經唔好計咩反彈之類 真係一定要慢
除非有咩逼切需要
水份同蛋白質會足夠嘅,澱粉都會少量,應該Ok
前排好撚sad好有壓力
飯都食一半就覺得飽
結果有日出街,托2下10kg就想暈
最後逼自己食返一碗
留意住ok就得
唔食野唔得架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞