[殭屍/靈幻/鬼怪]《噬魂》世界重新輪迴一次之後我都係變咗做現代道士06

1001 回覆
28 Like 4 Dislike
小方?
佢live好勁
好正啊
會唔會玩到第三輪迴?
我暫時未諗到有
今晚應該出唔到啦
樓主,我們到了
你在哪?
你地個個都剪我
嚟緊嚟緊打緊啦
Okok
今日又出去食好西?
隔離已經冇得剪
屋企食飯
光~~脫脫 !
邊個比人剪曬咁慘
《無常》- 你我若有緣,上窮碧落下不過黃泉(15)(切左都未完到)
https://lih.kg/2679663
啊烈收拾好情緒,轉向走到焯哥的妻子面前蹲下

「嫂,生活有冇問題?」啊烈摸著芷柔的頭

「冇問題嘅,你啊哥留低嘅都夠我地兩母女洗大半世….」焯哥妻子落寞的說

「依到,係我做細佬嘅小小心意,生活上有咩麻煩嘅記得同我講」啊烈從暗袋內拿出了一大疊鈔票,全是千元大鈔

「唔洗啦,我地夠啊」焯哥的妻子不願收下

「芷柔,你幫媽咪拎住啊,記得小心啲袋住喎」啊烈也不強求要她收下,轉向將錢給了芷柔

「知道!」乖巧的芷柔將那疊千元大鈔放到自己的小背包裏,然後緊緊抱住背包

「乖女」啊烈笑著摸芷柔的頭

突然,啊烈望向站在旁邊的我們

「你地好生面口,邊位?」

「呃….我地係…啊焯嘅朋友」突如其來的問題讓我們呆一呆

「朋友?我大佬都會有朋友?」啊烈似乎不太相信

「烈,佢地真係你啊哥嘅朋友,中間嗰個算係佢打拳嘅教練」焯哥的妻子發聲

「嗯?打拳教練?」啊烈走到啊武面前,並且是靠得超近,感覺來者不善

「唔算教練,大家交流下咁姐」啊武淡定的回答

「交流….即係係你條撚樣推我大佬上台㗎啦」啊烈突然一手揪住啊武的衣領

啊武一手壓下啊烈的手臂,一手推開他

「喂!!」

「 咩料啊!!」

「想點撚樣啊你」

啊武這一推引起了現場人士的強烈反應

「你地冷靜啲先!」啊武卻依舊淡定

「啊焯唔係我拳館嘅人,亦唔係我推佢上台,比賽前我有叫佢唔好上台,我相信冇唔少啊焯嘅手下都聽到,唔信你可以問下佢地」啊武說

「係啊烈哥,嗰日我地幾個都有聽到」跟啊武比較熟的焯哥手下馬上幫啊武出聲

啊烈整理好西裝,望向那手下

「我有叫你出聲?」

「呃…..對唔住烈哥」那手下退下

「點解你要叫我啊哥唔好上台?」啊烈問

「嗯….」啊武不直接回答,因為這答案難於開口,難道說有一群邪道控制拳賽嗎?

「邊個係到嘈宣巴閉啊?」這是門外又傳來一把聲音
係我 !
「樓豬出文未啊?」這是門外又傳來一把聲音
放工打文
我自己覺得啊烈好型
今集個人特別惡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞