[殭屍/靈幻/鬼怪]《噬魂》世界重新輪迴一次之後我都係變咗做現代道士06

1001 回覆
28 Like 4 Dislike
攰死
好快放工㗎啦
食完早餐 開波做野
但我跟他們有一點不同

「航!你搵到白布帶?!」啊仁看到我手上的東西

我舉高,正是我們的目標—白布帶!

「你係邊到搵到㗎?!」啊仁興奮的捉著我

「十二樓樓梯嘅欄杆,綁得好鬼鼠,我諗係英叔綁嘅」

「你點知係英叔綁㗎?」啊武問我

「你睇下」我將白布帶拉直,白布帶的一邊末端有一個被煙頭燙穿的一個孔

「睇個樣應該係比煙頭辣穿」啊仁靠前看

「咁係英叔啦,佢煙不離身嘅」身份英叔弟子的啊武也認同是英叔所綁的

這都是題外話

「好啦,咁去商場個邊睇下」

我們現正身處樂山樓,在四樓平台的出口一出就會到達商場的天台位置

我們輕聲的將四樓的門打開,外面的世界同樣是被一層淡綠色覆蓋著

一步出大樓,我們抬頭仰望…..

滿天都是「催狂魔」,他們在半空上盤旋著

「洗唔洗啊…..」啊仁無奈的表示

「九叔今次好似玩大咗啲….」相信我跟啊仁的感覺

「唔好理啦,快快手行啦」走在最後的啊武說

嘶!!

一聲奇怪的聲音從我們的左邊傳來

嗷啊……

「左邊!」啊武指著我們左邊的一草叢

草叢裏的確有所動靜,隱若看到有一個黑影匿藏在內

「咩人?!」啊仁發聲查問

「你確定佢會係人?」我看了啊仁一眼

嘶….草叢再次發出聲響

一條碩大又滑潺潺的舌頭從草叢裏冒出

「色餓鬼!」
有文就要推一推
樓豬好淫,又白帶又色餓鬼
我都估到有人講㗎啦所以已經寫白布帶,早知寫黑布帶啦
推推推
估到都寫,樓豬堅淫
其實我就係大boss!!大淫魔
今日返工冇文睇勁慘
F5 左好多次都無文…
剪佢
出咗去食飯一陣會打!
應該打唔切聽日見!聽日兩段!
有人開始追文鳥
樓豬個聽日去咗邊
聽日咪就係今晚
哇屌,我成兩個禮拜無睇,
啱啱終於由病港1睇到課金Live,
諗住係時候返黎睇下慢慢嘆,點知得嗰幾篇貨仔
唔會掛 呢邊出得都算多
我一看到那噁心的長舌頭就知道是跟那晚一樣的色餓鬼

嘶沙!!色餓鬼露出全貌

同樣地,他跟上次遇到的色餓鬼一樣,是像狗一般以四肢著地發力,不止動作,他的行為亦像狗,頭不斷左右擺,然後用鼻子左嗅嗅右嗅嗅

「佢行動好似狗咁,主要攻擊係用抓用條脷!」我將自己知道的告訴他們

話音剛落,色餓鬼向着我們就是一個飛撲

「嗷啊!」如猛獸般的色餓鬼飛撲面前

原本身處我們身後的啊武把我和啊仁推開,自己踏步而上,瞄準位置舉起雙臂擋住了迎面撲來的色餓鬼

雙臂剛好落在色餓鬼的胸前,避過了他的抓和舌頭

啊武順勢將右手移到色餓鬼的脖子,左手滑落到色餓鬼的腿,右手一推,左手一拉,色餓鬼被弄得一個四腳朝天!!

「嘩!」我看到啊武的一番操作,由心地叫了一聲

「掂啊!」啊仁亦是這樣
夜啲仲有
明明個故仔唔錯,點解咁少正皮
係邊度出左事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞