[殭屍/靈幻/鬼怪]《噬魂》世界重新輪迴一次之後我都係變咗做現代道士06

1001 回覆
28 Like 4 Dislike
未試過一個人食自助餐 對自助餐冇咩興趣
但有試過一個人打邊爐
自己去旅行同周圍行都試過 有時都會一個人搭下巴士慢慢坐
不要強求 不要依賴 隨緣就好
第一樣應該要試下做 要有感恩既心
第二樣我怕痛
一個人做咩都自由啲
唔洗去應付其他人
一個人去旅行

令身邊嘅人因為我而覺得驕傲

一個人生活一段時間
第一樣應該算係最簡單 不過疫情期間做唔到
第二樣應該最難同最令人懷疑自己 人地既諗法同自己未必一樣 期望都唔同 努力一場可能只會令人覺得自己做緊多餘野 做人為自己而活會冇咁痛苦
第三樣要睇一個人生活定義係點 一個人有個空間住就得 定係完全斷絕同其他人來往咁 不過都值得抽一段時間自己生活 沉澱反思一下 自己真正想要咩生活
睇你地講野感覺上學到好多野 你地好成熟
第二點我認同亦都已經試過咁樣,所以先更加想成功!
我就好幼稚㗎姐~
今日出咗去食飯應該打唔切,聽朝見
其實我而家都打緊我都希望兩點幾打到
3點半了
月巴又再次“今晚”出
我一轉彎,就看到一個黑虛影正纏住一個女子

「小姐!你盡量退後!!」我邊跑近邊大叫

「我….我盡量!」那女子雙手不斷揮舞,更不時將手袋當作武器般的亂舞

但其實這些動作,對於那虛影影來說起不到丁點作用

「今次真係要活學活用啦….」我從背包中抽出那桃木短劍

「踎低!!」我快要跑到那女子身邊

我飛身跳躍,揮劍一斬,虛影被斬開兩截,我也成功落地

「小姐你冇事啊嘛?!」我面向虛影,背向女子,用左手護在女子身前

「我…..我冇事,佢係咩嚟」她的聲音…好熟

我回頭一看

「夢晞?!」

「啊航?!」

「你點解係到㗎?!」我們二人同時問,之後

「一陣先講啦!!」我們又同一時間說出

「小心!!」夢晞提醒我

我望回前方,虛影已重新合回一體並向我衝來

「你走先!打比九叔!」這時候也只能舉劍應戰

「九仔?!打比佢做咩?」夢晞問我

嗖!!!

虛影突然猛衝!我飛身打個筋斗躲開衝擊,畢竟我也不知道被它穿過身體沒有什麼副作用

躲過後,我迅即橫揮一劍,盡量保持我跟它之間的距離

「去啦!!我頂唔到幾耐㗎咋!」對著呆站在原地的夢晞,我動氣了

「哦….哦!!」她終於離開現場

「你係咩人!!!」虛影突然發出接近咆哮的聲音

「我?我係一個多管閑事嘅廢柴」我苦笑說

「嗷啊!!」虛影將自己的身體擴張,向我包圍

「點搞….」我一手舉劍,一手翻找背包

兵鈴….背包裏有金屬碰撞的聲音,我循著聲音摸去,摸出了一個布袋

「嗷!!」虛影逼到面前
我有話聽朝見㗎
晨早有文!推
每個人都有自己條路要行 諗法都唔同
加油
依家先收工返去就打文
今日係Internationsl Teddy Bear Day
依家先收工返去就打文
今日係International Teddy Bear Day
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞