[殭屍/靈幻/鬼怪]《噬魂》世界重新輪迴一次之後我都係變咗做現代道士06

1001 回覆
28 Like 4 Dislike
乖月巴
出到緊係盡量出啦

最近好似少咗ching推
咁我出文情況都差咗明嘅
今日夜收工啱啱食完飯,打文
唔好灰心
就黎死
瞓教啦
聽日返工
唉,琴晚又攰得濟瞓著咗出文嘅進度….
多啲休息啊食蕉兄
攰就抖下啦樓主 反正都比人剪
「你地想點?」莫盡問我們

「我就冇想點啦,睇下佢地啦」站在莫盡身後的英叔說

九叔也蹺起手沒說話,那就代表是我們主場了

「你地唔好亂嚟啊」莫盡開始有點慌亂

啊武率先站出,一手扯住莫盡的衣領

「點解要搞亂賽事?!拳賽唔係比你用嚟賺錢嘅地方!」說畢,啊武揮拳打向莫盡的臉頰

嘭的一聲!莫盡的臉被打到破肉血流,莫盡想反擊,但被英叔的武器頂住,不敢胡亂反抗

「你試下郁啊,個肚有個窿唔好問我點解」英叔跟莫盡說

莫盡十分不忿,但無可奈何地他又不敢反抗

「咁…依啲野我唔做都大把人做㗎啦~係咪?我只不過係用另類嘅方法將道術實用係現實生活上面姐」莫盡為自己辯護

這刻的他看上去毫無掌門之風範,更像一個怕死之徒

「如果啊焯有咩事,我要你不得好死啊!」啊武雙手抱著莫盡的頸,然後拉低起膝

又是嘭的一聲!!

「嗚….」莫盡低鳴一聲,硬接啊武的攻擊

啊武一輪攻擊後,鬆開了捉住莫盡衣領的手,而我就在這時出手接力,緊扯莫盡的衣領,莫盡抬頭看我

「仲有我啊」我以微笑面對他

但下一秒,一記批踭狠狠揮出,直中他的鼻樑

「爽?」單手掩著鼻的莫盡問我

「錯!係好撚爽!」我拉開他掩鼻的手,用頭再次撞向他的鼻樑

「嘩~𡃁仔,乜你咁重手啊~」英叔帶點幸災樂禍的態度說

「係咩?上次佢都差唔多姐!」我再補一腳前撐

莫盡硬接多招後,終於跪下了

「到我!到我!」啊仁像極小孩排隊玩遊戲一樣

啊仁得意的一拳揮下!莫盡被打得半個身轉後了,但也因這樣,被他發現了一個事情…..

英叔手上所謂的「武器」居然是手指?!
有文
終於出到文
攰到仆街
我今日都好似作病,又流鼻水又咳
保重
一邊射波,一邊出文
邊有得射波啊努力工作啦
英叔跟英莫盡尷尬的對望著

「你班撚樣!!」莫盡正想發難,英叔從後一腳把他踢爬在地上

「嘩哈哈哈!!散啦!!」英叔突然笑著大叫

「嘩鳴!!!走啊!!」我馬上喂跟上英叔的步伐離去

「喂!!等埋!!!」啊武也邁出腳步

「搞錯啊!!我打咗一下咋」啊仁失落的說

九叔搖一搖頭也跑開了

「啊!!!!!」剩下莫盡一人留在原地

這時才有一名場地職員發現莫盡單膝跪著,他上前問候莫盡

「先生,你冇野啊嘛?」

「躝開!」莫盡轉頭蹬他一眼,用氣把那職員彈開了,那職員撞到牆上然後再坐到裝在牆上的長椅上

莫盡怒氣沖沖的回到會場

「嗄….嗄….嗄…」莫盡氣得氣喘吁吁

場上的南陽門徒也紛紛上前關心他們那突然滿身是傷的掌門

「掌門!你做咩啊?」

「成身都傷嘅?!」

「你鼻樑仲流緊血啊」

「唔好理我,場比賽點?」莫盡這一刻也只關心比賽

「就嚟打完第二回合啦,副掌門應該會贏,張炎焯已經瞓低過幾次」其中一名門徒回答

「應該?我要一定贏啊!成班垃圾!」莫盡推開身旁的門徒

場上的人瞬間都把焦點放在莫盡身上,而這時,我們一行人也回到會場上

叮叮!!

剛好第二回合結束,莫逆和焯哥再次回到自己的繩角

「逆!」莫盡走到繩角

「嗄…掌門,嗄…你塊面….」莫逆雖說佔得上風,但也氣喘連連

「唔洗理,你仲有冇貨?」莫盡問莫逆

「嗄..有!打死佢都仲得啊…嗄..」莫逆回答

「好,咁就同我打死佢」莫盡平淡的說出這句話,令莫逆也不敢確定

「掌門…你認真?…」莫逆遷顫抖的問

「我個樣似講笑?」莫盡看著莫逆

「好!」莫逆點頭

莫盡說完後便下了台,等待好戲上演

而另一邊,啊武當然也去到焯哥的旁邊
有文 !
有啊!
打緊文㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞