[殭屍/靈幻/鬼怪]《噬魂》世界重新輪迴一次之後我都係變咗做現代道士06

1001 回覆
28 Like 4 Dislike
其實返工幾開心 係唔知點解好多野煩
頭都痛撚埋
其實係我返工都開心,同老細啱傾,啲師父都對我好好,係攰姐
我發覺自己有個問題 成日睇同事唔順眼
多數係工作上同我有關既
你會唔會係中意自己一個做野?
其實我ok架 唔太想有人成日管住我點做
總之我會做得晒就得 唔洗理我點做
不過我睇唔順眼多數係因為工作態度
我份人對做野有少少認真 真係少少咋
唔太想見到人又唔做野又hea又唔上心
訓前推
唔攰嘅工多野煩,唔煩嘅工做得攰
定律嚟
咁又攰又煩呢
咁就冇計啦
Day7
我睇下你忍得幾耐
就係我嗰份
要唔要加入
8月11日 晴

今天沒有文
啱啱食完飯打緊啦
食咩餸
海南雞
好食
點睇我個份
又煩又攰又多死臭閪
好食啊
比賽正式開始

「我知你地唔係一般拳手」焯哥少有的主動說話

「嗯?一般?咁就要睇下你眼中咩叫一般啦,我就覺得自己好一般啦」莫逆側一側頭輕笑一下

「最好你一陣仲笑得出」焯哥突然跳起前踢,以這一腳拉開戰鬥的序幕

莫逆後踏一步輕鬆避開整個靠在擂台的繩上,並冷笑一下

「嗯?!」焯哥聽到馬上火起

他扭腰蹬腳,以極快速度打出一記重右拳,莫逆見狀再向後發力,借助繩索的彈力順勢向前衝

「佢送頭?」啊仁不解

「唔係….佢係出招」啊武看得十分專注,並已猜測到莫逆的招式

焯哥以為莫逆真的「送頭」,他以更大動作瞄準莫逆的面頰擊去

但這樣焯哥便正中了莫逆的下懷,焯哥現時的整體重心偏向了前,莫逆低身衝向焯哥後,突然剎步轉身,背向焯哥,右手由外向上撈,剛剛好夾住了焯哥的頭和揮出的右臂

「嗄!!」莫逆一聲呼叫,腰馬發力,手用力夾緊焯哥,焯哥被莫逆來了一個過肩摔

嘭!!!擂台上一聲巨響!!

「啊….」硬朗的焯哥雖感疼痛但沒叫出聲,苦忍著

「stop!留意!依個係泰拳嘅賽事,唔可以使用摔技,再用就當你嚴重犯規」台上的拳證馬上阻止莫逆的下一步動作

「嘻~唔好意思啊,我會留意下」莫逆縮膊一笑

焯哥重新站起,輕步跳著,這樣可以緩解被「撻到痴肺」的疼痛

「喔~咁快到身」莫逆隔著拳套拍掌

這些動作在焯哥眼中盡是挑釁
唔係冇做啦咩
無做,但係無改佢係閪工嘅事實
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞