[殭屍/靈幻/鬼怪]《噬魂》世界重新輪迴一次之後我都係變咗做現代道士06

1001 回覆
28 Like 4 Dislike
推一推先
聽日打針
仲未收工
搞咩開夜
啱啱收工要趕交貨
今日起身就好攰晏啲先出文
打文
慢慢打
嚟推下
我都推 全身痛痛地
早晨
左手好痛
「喂!你條友比我自high下都唔得嘅!」英叔頹喪的

「嗚….」啊武也於這時醒來

「武,你覺得點啊?」我問

「呃….人就應該冇咩事嘅,我估係骨裂姐」

啊武果然是有擂台經驗的人,對自己身上的傷十分了解

「不過….係唔甘心姐」啊武氣憤捶打沙發

「點解呢?」英叔蹺起手問他

「唔甘心輸….」啊武回答

「我諗今次係你有史以嚟輸得最徹底嘅一次」我也不得不承認這事實,我原本以為啊武的實力已經是人類的天花板

想不到,原來連啊武都距離天花這麼遠….

「後生仔,唔洗唔甘心嘅,你都未夠火喉,唔夠打係正常」英叔看著啊武說

「未夠…火喉?同埋你係?..」啊武疑惑的看著英叔,我相信啊武應該是第一次被人質疑能力

「依到就係我屋企,我就叫張英」英叔用拇指指住自己

「英叔你好,唔該你救咗我地,但你啱啱話未夠火喉係咩意思…..」啊武十分執著英叔的說話

「咪就係未夠火喉囉,即係功夫未到家啊」這一句應該更加打擊啊武

「我打咗十幾場比賽,戰績係十七勝零負六KO…..功夫未到家?….」

「你唔信我啊?想唔想試下?」英叔站起

在旁看著的九叔,冷笑一下搖搖頭坐到一上用竹藤搖椅上

「好啊…但我洗唔洗留力啊」啊武對自己還是很有自信

「留力?哈,應該係我諗下點樣唔好打中你骨裂嘅地方」英叔擺出笑容

「好,咁就試下啦」啊武點頭

「你出招先啦」英叔攤一攤手

「咁我唔客氣啦」啊武一秒間眼神變得銳利

出招!

啊武踏步轉腰!揮出右直拳,但英叔不為所動

「上勾」只見英叔無視啊武的直拳,將手放在側腹,擋住了一記上勾拳

原來啊武在揮出直拳時,同步用左手打出一拳上勾,直拳只是一個煙幕

啊武現在兩手都不在保護範圍,英叔提掌擊在啊武的下顎

「嗚啊…..」啊武連退兩步

「你嘅諗法係好,但兩隻手同時離開自己嘅保護範圍,咁就錯曬啦」英叔又再次蹺起雙手
你打完針
早啊
琴日打完啦
打完有咩感想
今日手臂痛同埋少少頭痛 應該輕微發燒
食粒必理痛啦ching
忍到就唔食啦 身體有免疫反應整抗體
食左藥會有影響
原來會有影響
不過真係頂唔順就食啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞