[殭屍/靈幻/鬼怪]《噬魂》世界重新輪迴一次之後我都係變咗做現代道士06

1001 回覆
28 Like 4 Dislike
成長環境唔同咗上一世12歲就有男主同啊武陪住,今世自己一個係江湖打滾
唔知典解爆龍哥把聲出咗黎
挑你撈未蟹呀,推禾大撈出去打鉗?!
鄭中基可以啊佢好型嘅!但暴龍哥把聲就…同畫面有違和
「行開行開,唔好阻止條路」

現在聲音變成從人群中傳來,人群亦慢慢像摩西分紅海般開出了一條路

「嘩~乜咁早到啊烈哥」

「收嗲啦,西狗」啊烈瞬間轉換成厭惡的態度

「噓!!細聲啲啦,如果唔係嘈親我地焯哥係下面練拳㗎!」

這個西狗明顯是挑釁啊烈

「你講咩啊!」

「屌你老味係咪玩野啊!」

「係咪想陪葬啊!」

但啊烈聽到後卻沒什麼反應,反而啊烈和焯哥的手下倒是起了強烈反應

「你地算老幾啊,幾時到你地出聲啊」西狗剛著手下看

「點撚樣啊!」

「傻閪狗!」

「隻抽啊!」

啊烈輕輕舉高手,張開手掌,再收起,全場馬上靜了下來

「你唔出聲就靜曬㗎啦」啊烈不奈煩的說道

「同埋,你再亂講一句野,我今日要你放低條脷嚟陪葬」突然!啊烈揚起自己的西裝外套,從腰間拿出了一把虎爪刀,架到西狗的頸邊,身手奇快,極為了得

「呃…..」西狗一時反應不來,定格了

「烈!夠啦!」在場的其中一名老叔父出聲

「你都唔想你啊哥走得唔安樂㗎」另一名叔父也跟著發聲

「你今日好彩」啊烈深深吸氣,忍住怒火推開西狗

「嘩嗚~我又冇事喎!」西狗一跟啊烈拉開了距離便打回原形

場內,焯哥和啊烈的手下都對西狗咬牙切齒,彷彿想將他碎屍萬段,可見這西狗跟焯哥的關係都不是一般的差

「走,依到唔歡迎你」啊烈收起虎爪刀,將西裝扣好,整理好儀容

「得~我一定走㗎,不過等我鞠個躬先啦,話曬我都一場嚟到啊,係咪先?」西狗大搖大擺的走向焯哥的供奉枱前
西狗
正唔正
好正
好狗
唔好阻止條路<—係咪扮爆龍哥?
Btw 西狗上世有冇出過場?
其實算有post 1 黑熾靈前段有出一出過場

第一季post 01 第一頁:

我躺在地上,以為一切都過去了,才沒躺多久,就聽到出面有吵鬧的聲音

「七國咁亂,咩料啊!」帶頭的是我同門—啊狗,他出名是麻煩人,最愛撩事鬥非

他們終於入到辦公室,我也坐起來等他們,我正想跟他們解釋這事時,啊狗就搶先一步
「你條仆街!隊冧臣哥?!」啊狗口水橫飛的喊道

隨即我就被他的手下捉住和包圍了,我再次想解釋的時候,他又搶先說出
「平時啊大對你咁好,成日偏幫你,你出賣佢?!」
琴日比你講一講就成個腦都係鄭中基之後西狗就出現咗啦
Sor鳩利
哇頂,終於由第一個Po追返上黎,
睇黎有排等啦
啊,另外月巴試下真係搵返Penana 個Account好啲喎,我話晒都有打賞過你Penana啲文不過好彩唔多
用咗幾耐追
我試下搵下先其實應該搵得返
好快啫,兩三日
用返工時間睇,放工要打機唔得閒睇
正啊港式捉鬼嘅故
啲地方都有畫面D

話說琴晚發夢搭𨋢落地下
點知落到地下無開門仲識繼續落
落左勁耐唔知去左邊
地獄咁款但係又無人慘叫嗰啲

間接提醒月巴打快d
已經好好架啦
話晒要即日打
不過每篇字數可以多少少就好
太慢就
會㗎啦
港式靈幻真係正啊!我見連登呢排都多咗幾個殭屍道士故,不過我未得閒追

好彩我好耐冇發過惡夢
兩三日快到呢
已經快過地府時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞