[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(11)暨交流區

1001 回覆
21 Like 2 Dislike
想問kindle過咗保養期壞咗有無地方可以整,thanks
推唔推薦買oasis定等新oasis/買新個部pw好
黎緊嗰部新嘅 ppw 硬件上同 oasis 已經無咩分別
除咗上下制
當然新一代oasis出嘅時候會在拉開硬件上嘅距離
最後都係睇你budget同埋趕唔趕住要用
想買kobo libra h2o
會唔會等遲啲優惠好啲?
定平時好少有平?
想買Kobo Clara 有咩注意
記得帶錢
求救,我download咗237本書,全部都係電腦下載開心版mobi檔案再用線過落電子書到。

最近唔知點解,download完嘅檔案無再喺“downloaded”出現過(搵唔到出嚟讀),但用電腦睇到個mobi file喺電子書入面。

已經restart咗,software又係最新。

本身係8GB版本,而家仲有4.94 GB free
有冇d咩書推介大家
書可以過隔離交流:
https://lihkg.com/thread/2668397/page/26
終於買咗mooink了 快樂使用中
今個月好似係讀墨週年慶 有好多活動
咁樣都幾提高到閱讀氣氛
同埋令我去留意多咗唔同類型嘅書
讀墨成日都減價/有折/送coupon code,買到破產都得
少啲有特價
而家kindle睇自己入既書係咪好易彈?考慮緊買ppw定kobo nia好
佢週年慶做緊3本以上75折
我買新機有十幾個優惠code送 係滿500減100
我諗應該無咩機會用到
有部kindle pw4
覺得Kindle太少繁中書
而且想買返部細機方便帶出帶入睇
考慮緊kobo定mooink好
隔一排又會做 3 本 75 折,啲 code 真係好難用
Azw3係咪唔可以用email方法放入kindle?
我考慮緊買pw4定kobo nia好 主要睇中文書多 我唔怕麻煩要入書 見kindle硬件好似好啲 啲功能好似又好過kobo 但見啲人話更新完之後好似睇自己入既書會彈 而家又有啲卻步
Yes, 要插線入
https://bookfere.com/post/157.html
以上方法可以無線傳輸入azw3
依家彩色ebook reader發展成點?
以暫時賣街曦黎講,彩色同黑白係獨立兩組 resolution。

一用彩色即刻變 Low Res,如果手上閒錢不足建議唔好諗住。
其實overall我覺得paperwhite都幾好用
未更新過所以唔知會唔會彈
但係入書真係幾麻煩 入幾次就會懶得入
跟住就成部閒置咗
同埋有時想睇嘅書真係未必搵到
可能因為我唔識喺其他平台買完轉入kindle啦
或者我會考慮下買開放式一次滿足晒所有願望
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞