[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(11)暨交流區

1001 回覆
21 Like 2 Dislike
Air 定 3 好d
睇書 同漫畫
想喺readmoo買本繁中
用calibre入kindle洗唔洗人手執排版?
air除左金屬機身型啲之外冇特別
連note2都好過佢
係Readmoo買書 唔支援export 檔案,
只可用自家eink reader - mooink 睇書,
OR
用Android Eink tablet 裝app 睇書
上網睇過資料,AIR用緊玻璃屏,如果你跌機OR唔小心屈到,會易爆MON。NOTE 3用柔性屏,係會襟用D。
thanks bro
本書繁中得readmoo有
唯有睇英文
有冇人呢排convert 新出既kobo書入calibre 會出亂碼
我買左本莊家優勢,
obok dedrm show 本書係dedrm free
倒完入CALIBRE之後, CLICK本書都係亂碼
有冇kindle 人升咗?
係,kindle個硬件同系統係好D,不過排版唔靚,破解又唔係部部機都可以,所以有D人會用kobo,kobo個排版靚D,又容易破解,好多野都可以自己set,甚至有D人係裝koreader用,唔用kobo個原生系統
kobo好lag
破解有咩玩,可唔可以睇漫畫唔好有白邊
有 新介面方便左
破解左都係會有白邊
想問下可唔可以將紙言嘅故事放入Kindle? 如果可以嘅話點先整到
啱啱趁amazon 特價買咗部 paperwhite
可以
kobo睇epub轉kepub會快好多
又可以裝plato飛白邊、睇pdf好正
唔睇pdf
睇漫畫有冇得飛白邊
有d白邊大大塊,漫畫變手機size,但電腦開睇好正常
我冇睇開漫畫
不過我開ePub 見到可以將個margin set做0
啲字貼曬邊咁
唔知睇你啲漫畫得唔得

一於試裝黎玩下
可以一次過裝埋koreader睇吓好唔好用
https://chiahsien.github.io/post/alternative-kobo-e-reader-koreader-and-plato/
我都睇左呢個網
我都係裝返簡單既plato算
你又或者可以試吓用kepubify轉佢做kobo epub至放入部機睇下會唔會好啲
漫畫冇用
點呀?plato好唔好用?
冇睇文字書唔岩我用
飛唔到白邊咩
冇分別
Ching 可摸耳整個教學嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞