[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(11)暨交流區

1001 回覆
21 Like 2 Dislike
謝謝
想問下HyRead Gaze ok嗎?
書展見到有特價
好似出左好耐

係隔離po見到 想問下點樣整到個字典咁?
lm
喺kindle 買書
想問下kobo個pocket係要咩網先可以sd到落部機度睇?
發覺有啲網睇到但有啲又睇唔到
我嗰啲就係係kindle store同amazon買
但都做唔到個解釋係字上面
要開wordwise 未必本本有
Certified Refurbished Kindle 有無人買過
入去試吓機囉!

我就鍾意kobo多啲,用起上嚟順啲
不過hyread可以借圖書館中文書,又裝到app睇其他書店嘅書
結果揀咗boox nova,覺得有啲中伏
博客來d書係咪點都無可能係kobo reader 上面睇得番?
最近先知道原來有非kindle既電子書
而家好苦惱
利申: 準備想入手libra 或者foram是但一部
買了mooink
想問下除咗本身嘅平台,有冇咩平台介紹可以下載漫畫同埋書籍放落去mooink
Kobo啦,中文書多數係ePub format可以用在kobo,kindle要用mobi format
豐澤都幾on9
唔比我online買要我去分店到買現貨
哇正,配合返橫轉正front效果好過用calibre同天火轉,多謝多喝奶巴打
因為 100% 冇排版問題出現,唯一係要習慣下一頁要撳下面而唔係左面
Mooink 「好似」只食到 PDF,入 ePub kobo azw 都唔得
Forma 個 power button 出晒名難撳,建議你去豐澤玩吓實物先好喎!

Forma 比 Libra 好嘅係用純平 mon,同埋 support Dropbox. 不過 8 吋攞出街就大部啲冇咁方便
nova都好呀
只要你係 z library搵到十本書你就賺
點解呢?
notepad ++可以取代
txt file幾易搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞