[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(11)暨交流區

1001 回覆
21 Like 2 Dislike
入書都係send個e mail姐
入書個動作唔煩 要搵書個下煩
唔知點解我入kobo嘅書 (轉AZW3)
每次一撳到下一篇就會即刻彈
不過除咗哩樣冇乜嘢嘅 因為一定知道會幾時彈
用緊kindle
成日highlight完啲句字想耐唔耐溫故知新
想問係咪有類似app/ 功能?
點睇Kobo 新機
Sage睇落好正下
Sage定Libra 2?
好brief咁睇過,
除左功能上既升級仲加左藍牙同32GB
似乎係為有聲書而設
(但印象中paperwrite己經有呢啲feature)
但唔會motivate到我去買 (本身用緊libra h2o)
都可以討論下

極簡橫向比較
8"
Sage 32GB 240g 對 Forma 8/32GB 197g
7"
Kobo Libra 2 32BG 215g 對 Libra H2O 8 GB 192g
收到風香港邊度有得訂kobo 新機麻煩通知聲
kobo Facebook 有講
19號開賣
其實睇落都幾扺玩,
功能上既升級加上藍牙同32GB,
價錢仲同舊款差別唔大, 的確係幾吸引.....
(Libra2好似NTD 5999, Sage就NTD 8299)

不過就好似我之前所講,
佢啲新功能好似係主要serve有聲書.
如果好似我多數睇一般既書既話,
就無乜motive會令我換機 (本身用緊libra h2o)
諗住go哩部。

有冇人kobo連唔到電腦??

用緊aura 1, 轉左新laptop試左6, 7條USB都係差到電但connect唔到

最尾用條新線一插部機就問我con唔connect, 但㩒左connect之後部laptop都係detect唔到, 用原生kobo software同calibre都係detect唔到, 已經試哂google啲方法同factory reset都係唔得, 有冇大神可以打救下我??
新人留名
想問下買部二手kindle paperwhite 2018有咩注意
可以考慮下等black friday買部新既 仲有1個月
Kindle Paperwhite 清貨價 56 折 要買就快手

https://www.newmobilelife.com/2021/10/07/kindle-paperwhite4-discount-oct2021/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=kindle-paperwhite4-discount-oct2021

如果想買舊款直接買部新啦
連埋集運錢都抵哂
如果真係連唔到電腦,可以用以下無線傳輸方法
https://bookfere.com/post/157.html
掂左, 唔該哂絲打/ 紅字巴打

但係咁樣都好煩下, 之前明明用calibre可以好快咁射書咁入去, 上網睇返都有唔少人用kobo有detect唔到呢個問題, 但kobo從來都冇support過
畀人清晒啦
係豐澤買咗Kobo H2O
一開mon貼入面有粒塵
有無人同我一樣
直送香港無得買
要揀美國集運地址(好似係)
個mon貼應該要撕架啵
未撕過入面已經有塵
感覺唔係全新咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞