[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(11)暨交流區

1001 回覆
21 Like 2 Dislike
高科技 USB-C
Oasis 未出新喎?
wireless charging
就黎勁過我部 Oasis 第2代 (2017)

Kindle Touch (2011) > Kindle Oasis 2 (2017) > ???
唔明點解iPad用Apple books睇漫畫(epub)會crop晒........iPad用咩app睇漫畫會好啲?
6.8” 新kindle好似幾正
啱啱先買左libra2個月
comicshare
依個App睇漫畫真係一流
自膠睇錯Comicglass
How about iComics?
未用過俾唔到意見,不過8蚊試下無所謂啦
之前都掙扎過呢兩部
最後揀咗forma 睇漫畫好撚爽
粒制係好閪 但我接受到
不過forma有個問題
睇vol啲漫畫左右次序調轉咗
睇唔到跨頁
有冇得搞下?用kcc?
開關制?
諗住買原裝套解決
請問kindle 國際版個LTE,係未可以係香港無限免費上網
用calibre將一套epub漫畫轉pdf有某幾本失敗
仲有咩software可以用
消費券係咪無得拎嚟買kobo store嘅書?
訂左kp4
而家出kp5, 諗緊好唔好係拍賣網放出去算
之前呢度問過, 好似係唔得....
其實點解要咁諗
本身你都會搭車食飯用左
唔洗強求一定要直接買書

今日部forma到手了
真係好正
但應該要買case先拎到出街
當交家用咪多5000洗
點解仲要諗點用
即係咁, 我覆問果個人姐.....
我買書都唔會理有無消費券.
另外我覺得每個人選擇唔同,
你選擇用黎食飯搭車,
人地都可以選擇買書姐 (雖然kobo係唔用得既)
點會係強求呢?

不過當時我都有諗過買Forma,
但果時覺得Libra係新機, 同埋prefer白色機
所以決定買libra, 依家都用得好開心.
美中不足係啲case真係好貴.
Libra果個差唔多要$400, 所以我淨係買機.
諗住搵下有無類似下面既套, 不過唔多覺有
屌。。。。好驚忍唔到手買左forma,但kindle更新完kobo都好大機會有攻勢,等多兩個月睇下點先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞