[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(11)暨交流區

1001 回覆
21 Like 2 Dislike
本身已經有部 android pad
夜晚睇完會訓唔著
可能刺眼
係架,買部10.3吋e reader啦
最平三千零落到樓
我覺得kindle字典夠多
又有word wise同vocabulary builder
有d書有X-ray
幾適合學英文
買paperwhite唔會後悔
剩係睇小說都學到好多
係㗎 用嚟睇英文書真係一流
睇中文pdf txt都方便
不過我部二手kindle
唔知係舊得濟冇得再update
定係本身型號嘅問題
佢唔support kindle書店啲繁體書
先至買多部
唔support即係開唔到?
咁奇怪 不過本身kindle都少中文書
Kobo我都有 但本身少睇中文書少用
都好睇用家平時睇開咩書
有預算的話買開放式都好
呢家PW4同poke 3兩用
美森做緊 back to school
ad 版 pw4
8GB 80美金
32GB 100美金
剛發現樣搞笑嘢,部Kindle PW (gen.7) 個廣告我平時當wallpaper用,頭先撳撳下竟然可以息咗佢個喎 連電話都唔使打
kindle有app
用左一排kindle,覺得佢原生個翻譯翻譯日文好差下,其他牌子有無類似可以成句翻譯會好d呀?唔該晒
係呀
想揾本sample書睇吓點知佢開唔到

kindle app可以其他device睇
唔一定綁死e reader
絲打,你係邊到買到?
我搵過好多間都無貨
我係豐澤買
上網睇邊間有貨再打電話叫佢留
認同,但係成哥度撚完kobo實機,相比Kindle造工真係差太遠
係kobo買書過落kindle啦咁
完全冇用電子書嘅經驗,想問除咗買書優惠,是否kobo所有書都可完美支援Kindle?
要用Calibre轉file format,唔太複雜,使用上大致冇咩問題

不過我最後買埋kobo廢事搞
我接受到,不過好耐之前話Kindle就出新型號,好似冇乜消息咁
聽日準備入電腦展睇下MOOINK PRO 10.3
有冇巴打講下平時拿黎睇PDF係唔係會疾?
主睇漫畫kindle oasis定kobo forma?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞