[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(11)暨交流區

1001 回覆
21 Like 2 Dislike
開左
區號係咪100、101果啲?
係,但你google下你個地址個區號,組合埋唔只3個數字
想問問邊度見到有呢個折?~ 想入手Kobo Libra H2O了

另外想問吓,覺得保護套有需要買嗎?
我覺得未必關事

我用呢個設定去買每日99果本書都無問題,
但係同一個設定去用果個折扣碼去買就唔得.
如果係地址或區號有問題,
照道理每日99既書我應該都買唔到至係bor~
其實我唔肯定,但我上年買機,本身地址都係亂填,區號唔記得亂填定無入
之後又係用折扣碼買一堆書,又係出error
最後轉左地址同對應區號就得左,都係用同一張信用咭
所以我都覺得好奇怪,
我都係上年買機,

一直以來無論係每日99定折扣碼都無遇到問題,
係唔知點解今次個折扣碼會遇到問題.
想問買ereader使唔使好似買電話咁即場check機?
懶唔想出門 心郁郁想上網買
我轉返香港都買唔到
早兩日用香港都試過買到,kobo做咩鳩
so far上網買過兩次都冇事
mon貼同case係咪一定要用?
mon貼我覺得唔需要,用eReader 就係想睇得舒服,加張mon貼反哂光好大影響
拎出街放入袋/背囊就要保護套,如果只係屋企用真係唔需要,裸跑手感最好
h2o訓係床單手用都無壓力
之前好似見有巴打話ereader好易爆mon
棵跑有啲驚
所以帶出街用要保護套,放袋可以保護個mon, 屋企無所謂,除非你會周圍丟部機
ppw放落袋 邊框比尿袋𠝹到花晒同埋邊框有d睇落似油漬既野抹唔走 有無方法可以解決以後唔敢再裸跑

btw 有無地方可以用消費券買oasis
電器幫有oasis
我部 oasis 自動update左
終於踏出咗自己個comfort zone 開始睇英文書,其實都唔係太難睇

建議大家如果個佢者係英文佢者 就睇返原版, 翻譯好多都係shit
我都係咁
逢係原著係英文嘅都會睇返英文
當原著唔係英文嘅就會睇中文版
巴打用緊咩ereader?
好多台譯都好撚垃圾
Kindle paperwhite
有冇巴絲喺經Amazon 買kobo
我見佢個價仲平過豐澤/樂天

買咗H2O 真係後悔買得太遲
不過kobo個apps同網真係做得有啲鳩
同埋中文書好似真係readmoo多啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞