[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(11)暨交流區

1001 回覆
21 Like 2 Dislike
喺Kobo睇preview淨係睇到前言
最後都係去左其他網睇先睇到多少少正文
1. 係個網頁將D字Copy落txt檔,再save
2. txt檔轉epub/mobi/azw3檔
3.放落機

0難度
可以將web articles 加入Pocket , 跟住用Pocket 2 Kindle 過落kindle
https://help.getpocket.com/article/1127-using-pocket-on-kindle-devices
Touch同翻頁都快咗
好似手機app咁home同lib中間係睇緊嘅書
幾爽
而家先知
其實color e ink 好唔好用
買左部All-new Kindle 2019 ,點解無得set 字體大細
明明之前部paperwhite得㗎
因為唔係paperwhite
你自己咪答左自已
不嬲都叫人揀最平都要買paperwhite
買唔前唔知嘛
唉,依家含撚了
早兩日買左kobo libra , 開心使用中
掙扎緊H2O定BOOX 3 6
嚮Bookwalker買過下漫畫,之前忍到手,而家身痕
Pdf轉落kindle好似好怪咁,好似每句都斷,有冇人有好建議?感謝
睇漫畫H2O都好勉強,poke3更加唔好諗
同埋bookwalker嘅書好似無得解出嚟放落其他機睇,最多都係用android嘅機裝app睇
好難兩全其美
買note 3好似大d好睇d
用word取代功能整理

1.分段多數係有2空行^p^p,用@取代
2.段落裡的斷句只有1空行^p,用空白取代
3.還原全文段落,用^p取代@
今晚試下先,感謝🙏
價錢唔同咗
想請教下,如果中英文書都會想睇,中文書prefer 睇直排(但橫排都可以),未必會睇簡體字書,唔介意自己裝軟件做settings咁,各位會推介邊幾部?
想問吓各位,我個Calibre 點解轉唔到直排?
利申:Mac 機,裝咗外掛,噚日轉到一本,今日轉唔到
其實要睇下你本身想睇咩類型嘅書,純文字? PDF? 漫畫?
去埋各大平台商店睇下邊個平台多自己想睇嘅書再決定
想問香港除咗amazon豐澤誠品仲有咩地方買到kobo? 係咪等amazon優惠最平?
提醒大家唔好買all new kindle
伏已中
boox note 3 就咁睇好似友和最平
仲有邊度有現貨睇下[sosad想睇定d
用緊,睇漫畫好正
唯一唔好係支那牌子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞