[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(11)暨交流區

1001 回覆
21 Like 2 Dislike
明白哂 唔該ching
一定揀Clara hd,除非有budget限制

就咁望落好似得個mon有分別咁,但試過實物就知performance有幾大差別
Nia轉個頁都慢幾拍,clara成個體驗流暢好多
有去試過機
不過我第一次用e reader,覺得兩部都好慢,唔知係咪demo機問題…
不過用落clara真係快過nia?
你搵ipad, 電話嚟比較嘅話,部部e reader都係慢

Nia同clara hd個分別只係好L慢 同慢
你試吓將兩部泊埋一齊開本文字書,同時間轉頁你就會睇到明顯差異
講咗 n 次除非嗰幾百蚊差價真係好緊,否則一定要買 300ppi 嘅機
你啱,我睇睇先!
有冇人買咗Kobo Libra H2O

伏唔伏
好用!愉快使用中
年頭買咗,到依家都仲係日日用
想問下其實邊度買kindle最平/最信得過?
上咗Amazon睇 本身都缺貨
香港邊度買好d
我好似是但去太子始創買
行貨有保養
Send email去amazon就無咗廣告
平唔平就唔記得了
PW 8gb
7.8寸有冇介紹
睇中左forma,想知幾時會有forma 2
Boox 新出 7.8 air 可以留意吓,抵玩就 Likebook
傳咗半年都冇聲氣
有呢本咩?
聽日 KOBO 有 75 折,買夠 5555 送 2222 添。
5555都唔易買
75 折就算啦,5555 折後價成 7千幾,點買。
近排 KOBO 好多時得 85 折咋。
即係75折後要5555以上先有2222送?
根據以往紀錄,應該係。
因為個 offer 係即時減,你埋單時係唔夠數。
如果平時有間唔中買下週末點數活動
除非你夾硬掃幾套長篇套書,否則好難一下買咁多
仲要接住月尾派返嗰2222點數應該係有限期
洗唔晒又要轉做gift card否則直接冇咗

成件事咁麻煩都唔知邊個天才諗出嚟
真係有心做唔難既,夾兩三套長篇漫畫,好快就夠五六千。
大前題係你要睇漫畫,仲要係有心買返套正版。

一套亂馬有 38 本 (約 2600),
一套旋風管家有 53 本 (約 3500),
呢度都 6K,加多少少就夠數。
問題係你買完咁多書之後,嗰2222元你仲買唔買到咁多?
個限期好似得一個月 ...
買漫畫仲有另一個問題,kobo書檔唔會主動更新

即係你買咗之後,某日如果出版社update咗高清版重掃/修復跨頁斷裂問題,kobo唔會push新檔俾你要你自己知道再去問客服攞
文字書通常少少錯字都可以由佢
漫畫如果有真係差一截
冇理由買一大輪又去check下佢...

2222點數台灣人話可以用嚟買返kobo gift card
咁就唔怕過期可以慢慢用,不過都係麻煩
我情願遲下想睇先逐啲買好過囤咁多書
真係會有更新?有我都想 D 佢老 M,
套書出到一 pet 屎都可以照賣,
唔係我有實體書版我一定會睇到發癲 ...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞