[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(11)暨交流區

1001 回覆
21 Like 2 Dislike
Kobo而家買5555送2222樂天點抵唔抵玩?
但又好難買到5555
Kindle自動update咗firmware之後好滿意
咩書咩漫畫都正常show到lockscreen封面
較光暗個slider又順咗
幾個夾份…

不過之後嗰 2222 點分又係另一個問題。
可唔可以自定要邊個封面先…
咁睇睇下鹹濕漫畫會死人架喎!
真,啲樂天點淨係換到佢啲優惠券
1.mooInk,HyRead Gaze中文書係唔係多kobo好多?
2.kobo有咩中文輸入法?
3.kobo有香港賣場,買書時會否較平較方便?
4.睇中文書,HyRead Gaze/mooInk/kobo邊個好?
用HyRead Gaze機但主力係mooInk//kobo買書好唔好?

想買正版輕小說但Rakuten同readmoo都係台灣限定
Bookwalker 又放唔到落ereader 到
有冇Ching有辦法
有無kobo既用家同我一樣試過咁既情況?
當我入完佢5週年個code去俾錢嗰陣就出現以下呢句:
"糟糕!發生錯誤。請審查您的付款資訊,然後再試一次。"
我初時以為係我張信用卡既問題,
但係我用同一張卡去買佢每日TWD99既書都無呢個問題
你買好多錢?
試下換過第二張卡得唔得?
大約廿本書, 折左幾千台幣左右
我都有諗過係咪關個數量同金額事,
但係以前都試過差唔多數量同交易金額都無呢個問題
有時佢會發神經,我都試過成個 account d 野都 load 唔到…

過多陣再試,都唔得試下第二張卡。
1. 有啲書淨係上讀墨,有啲書優先上kobo,最好search下自己想要的書邊度多
2. 內建倉頡
3. kobo香港區書城買書唔會較平,其實兑返同台灣差唔多,台灣區仲有週末點數活動同每日NT99選書,香港淨係得部份書系折扣
4. 其實同1一樣,如果你99%kobo書,冇理由買其他機,其他同理...
1. kobo轉acc去台灣區買
或者
2. 買部Android eink睇bookwalker app
買完本書唔可以download
呢D平台仲幫襯黎做咩
你係咩version?
我show唔到封面既
廣告
5.13.7
no,你地係咪喺amazon買既書先有cover?
一路都係用pw睇漫畫
最近libra有啲心動 但kobo墨水係咪淺色好多?
六吋睇漫畫
唔係 自己過嘅都有
覺得H2o睇漫畫都辛苦,但平時電話睇又ok
所以先想買libra 但見啲比較片
kobo好似淺色好多?
@1137癲佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞