[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(11)暨交流區

1001 回覆
21 Like 2 Dislike
電器幫好似都有,不過無買過
早幾日買咗libra白機愉快使用中
想知大家通常買書會喺咩網買?
有冇網會多平書賣
我覺得有啲貴
如果係11XX都可能會揀佢
paperwhite 6"mon加封閉系統都要千幾
Open android,仲要10.3"mon,1k你敢唔敢買
睇唔到係note 10.3 ,以為係 3 6 吋1.6K嗰部
係咪2019 先有得update
我部舊palerwhite都無得update
仲諗緊係咪我唔識搞
你係咪唔識手動update
應該好舊嘅機先無得up
係呀唔識手動update
我見佢firmware update果欄淺灰色咗㩒唔到
係咪有方法update 架?
我之前去金雞17樓睇
最後買咗poke 3
快過同輕過paperwhite
7.8同ipad mini差唔多重
唔係好吸引
不過可以寫字 手感幾好
10.3太大 出街返工用唔考慮
好似你咁睇漫畫應該幾爽

文石都做得好認真
硬件又唔會好廢
又一路改良 出新機 出colour
不過始終拍埋amazon / kobo d機比
都係覺得質感差少少

Btw paperwhite 8gb只係$799
https://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?nodeId=GKMQC26VQQMM8XSW

簡單講就係電腦下戴更新檔
插線 拉落kindle (當USB driver咁)
咁灰咗個位就㩒到
明白啦試下先
謝巴打
有錢買機,
冇錢買書
想問有冇啲咩網站save文章/小說落pocket推薦?
搞掂啦
之前都係o係機度睇 update
仲以為舊機已經無得升
再想問下見新機有 dark mode
舊機係咪做唔倒?
岩岩用kobo睇漫畫
發現張圖zoom幾大上下左右都有白邊
之前仲以為d圖既size唔fit 部機
原來條白邊要硬食

Btw,會唔會有第三方軟件可以full screen

你老味買8吋full screen唔到
早知買7吋kindle
睇漫畫咁細個mon真係難搞d
叫左你架啦
但kobo唔係大陸牌仲要台灣製,好難唔揀
唔係既,都同真書差唔多
但我捨棄左色水靚d既kindle,揀大一吋既kobo
佢竟然用白邊幫我縮細d圖
放左你部機
追Kobo elipsa
Elipsa冇實體鍵又大部拎出街唔掂
同埋kobo好能淺色
再買我等kindle oasis出新再買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞