[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(11)暨交流區

1001 回覆
21 Like 2 Dislike
聽人講forma衰在粒電源制好難㩒
建議你去玩下真機睇吓接唔接受到先
真。本書好治癒
我係咁翻睇又翻睇
之前唔知有ebook
專登搵人係台灣買2手拎返黎

未睇之後個幾套
唔知係未都咁好睇
我睇台灣都有咁既評語

我去荃灣誠品好似冇機試
要專登出去試
買左三本巴黎篇,第一本都未睇完就訓著,
第二三本袋都未拆就掉左落垃圾桶。

東京篇聽講好似似返 d 樣,不過最好都係開個 preview 睇下先。
如果Kobo睇漫畫既話,
新出果部Elipsa會唔會好過forma
https://www.fortress.com.hk/zt/product/elipsa-pack/p/12463141
不過係衰在無果粒制同埋貴好多....
Elipsa 成 10" 喎,你帶唔帶出街先?
另外佢 resolution 唔係 300dpi (actual 227 dpi),最好落去望下先再決定。
雖然話就話係越大越舒服,其實個人覺得 7-8" 機種算係唔錯啦。
我自己覺得10”太大拎唔到出街
同埋dpi低睇漫畫麻麻

8”直睇都差唔多
搵日落去禁下岩就入手
我試過用libra黎睇漫畫但始終都係覺得細得滯.
個人覺得有圖既書好似10吋會理想少少
btw部elipsa的確係好雞肋...
又唔係咁講,如果有老花既話,夠大可以唔使隊咁埋 ...
套野好似得第一部有中文翻譯
後面仲有第二第三部,雖然唔同大主角
最後果部見到第一部個主角出現,仲同太子女結埋婚
最後係指王牌酒保6stp?

除左王牌酒保6stp 未翻譯哂最後2本
其他台灣都出左

依本野真係好好睇
但之後轉左主角興趣太減
中文版好似出晒啦。
結左婚咪好囉,唔使撈。
係, 我睇返原來總共4部, 太耐之前睇, 唔記得晒
果陣上網睇完第一部就之後冇人upload, 我另外搵睇生肉黎睇
不過主角換左人, 冇咩感情, 半飛住咁睇晒
佐佐倉結左婚之後仲撈緊
第一部初初都搵唔齊
所以先托人買實體

之後個d未睇答唔到
見最後一部日本都完左心諗可以開始睇返
唔想追追下停左
部forma幾時捨得upgrade 係凶宅拎上手玩forma個重量分布做得好過libra h2o,又大1吋,但一路傳今年會出第2代
岩岩去左兇宅
Forma 好拎過 h2o 好多

今晚去電器幫買forma 算
明明重量一樣仲大一吋,但拎上手會覺得輕過libra h2o先犀利

d人一路傳話forma係時候要upgrade,驚一買完佢即刻宣布話出新
部機平衡做得好
要出新都冇計
早買早享受
唔ship hongkong?
日日用?日日用30分鐘以上 一星期要差一次
放部機唔用 兩個月都唔洗差

其實電唔襟用 開WiFi好似倒水咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞