“真”高質電器傢俱討論(17),下次尾門開新post

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
三菱重工 SRK25ZS-S 1.0匹 變頻冷暖 掛牆分體式冷氣機
https://www.builtinpro.hk/mitsubishi-heavy/srk25zs-s
睇左D資料,應覺呢隻裝房最好, 但三菱重工會唔會嘈?

https://www.dchliving.com/media/wysiwyg/pdf/fact_sheet/product_catalogue/Mitsubishi%20Full%20Catalogue%20Jan%202019.pdf
冇聲,有一點要留意呢部機唔可以定死向下吹,恆溫會自動吹返上,防止滴水,你肯定唔會定死向下吹先好買
同埋auto dry 要自己用remote 打開呢個功能
肚腩巴 想問下冷暖機開冷氣 室外機會唔會排水? 呢排開冷氣室外機好似滴水 裝修佬就話開冷氣係室內機排水所以室外機唔會滴水

420機,窗分呢個位會有水
Samsung雪櫃用左5年未櫃已經壞左
急凍櫃個格開始瘋狂積雪
留名
左下角?
開冷氣唔開暖氣都會有?

你係咪裝420呀,咩牌子,見唔見有個兜,上面雪種喉駁口開冷氣都有水,大金同Panasonic 向下彎,裝得唔好就會滴出界,個台濕晒
肚腩巴勁 裝左三電msz gs12vf 係咪裝番個兜就掂🥲
你裝gs12都滴出界?有冇相睇?
我第1張圖向上彎咪gs, 正常難啲滴出界
你部機啲銅喉接駁位係外露定有野包住
睇左個兜乾身
可能上面滴水我以為自己部機滴
你要睇埋去水喉,會有倒汗水, 如用白色pvc去水喉冇包豬腸會超多倒汗水
請問gs18同埋gk18 有咩分別
Thanks 肚腩巴
https://hkele.com.hk/Ovens

想問依個網d蒸焗爐買唔買得過? 旺角有門市,見佢原價都幾貴,但d牌子唔多識,有冇巴打係到買過?
肚腩巴打 又係我
我去附近賣電器鋪頭問 話裝到420
咁我睇完你上面推介 首選gs18 係咪即係MSZ-gs18v ?
BBE幫襯過,覺得唔錯,野唔算貴,但一定唔係最平,要平一定係上price搵。
腩巴 係咪如果裝到大機就揀大機唔好揀420 有冇邊部大機推薦 thanks
睇過
MSY-GK18VA
SRK50EE1
SRK53MHIP1
係,msz係冷暖,msy 係淨冷
去左TGC
所有抽油煙機今年缺貨,陰公
係毛巾架 廁紙架 掛煮食具架 去邊到買好?
中電/yoho買啦
Imported appliances食水太深
德馬唔係最平 是旦搵間代購都平過佢
反而佢地有? 如果無富士皇係唔係都好用?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞