“真”高質電器傢俱討論(17),下次尾門開新post

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
係呀 但個窗口好位好麻煩
同埋又唔知搵邊間 驚師父手勢唔好 裝得閪就仆街
HI 肚腩巴 又係我...
我後尾諗過都係2.5匹好D...
去左個FD 屋企佢部大金2匹機 吹出黎個廳都無涼既感覺
佢部機好撚貴
如果2.5匹變頻冷暖...
三菱電機 MSZ-GE60VA-E1
重工 Mitsubishi Heavy SRK63ZRH-S
邊部好D?? 定係有其他型號會好D?
想揀返呢2個牌子

肚腩巴,想請教呢三款邊款好?
大金係馬來西亞
三菱重工係泰國,但睇資料係2018年款,三年前款式算唔算舊?
冇架,我都未安,都係問樓下附近D電器鋪,佢一定裝慣晒你屋苑,我一講就話裝到呢兩款,唔駛上門左check右check又要檢查費
呢三款完全唔同嘢
第一個普通淨冷,第二個冷暖,第三個420細機
搞清楚用途 尺寸先再問啦
想請求下OLED而家其實仲驚唔驚有燒印問題唔想買部電視返來仲要就住用成日要轉台去避開燒印本身睇啱左Samsung部55吋Q70A 但其實心底裡又想用OLED打PS5睇戲
我見裝修師父都用緊!
應該係好野黎
窗口高420 闊560 係咪可以打斜出到
依家屋企人話分體有事整好麻煩 其實住公屋 唔mind 冷氣嘈唔嘈 係咪用返窗口好
但屋企設計有問題 原意係窗口機
但發覺窗口好似唔得先諗分體

呢個師傅報價算唔算貴?裝兩部1匹,一部兩匹,加加下成$20000
分體?唔洗搭棚?
分體,不用搭棚
通去水?本來塞左?
雪種新機係咪都要加?
裝咩機,有啲機15米先要加雪種,有啲6米
大金ftkc25t
肚腩巴係咪做裝冷氣,乜都識好勁

你睇下啲公屋
接受到就唔好試啦,試完返唔再轉頭
呢部應該10米要加
三菱重工,東芝15米
幾大用,同埋室外機有冇限制,呢2部室外機好大
2.5 同3匹,都係呢2部最抵玩,zrh 白河馬有得訂srk80zrh,3匹半。
2部都買得過,zrh新啲,ge賣左好多年,我自己鍾意電機多啲嘅,因為我自己拆黎洗

啦,全香港最貴嘅冷氣,都賣左十幾年
太貴

三菱重工個隻srk25zs上網睇comment都唔錯,但師傅話2018年款算舊叫我諗清楚,其實舊款問題大唔大?
買新款開心啲咪買,最緊要自己開心
如果用p記,記得日頭要開窗
問左,7月中至尾
唔連續8個鐘睇一個台無咁易燒同新機有防燒印技術,當你用5-7年有印都係時候換新機,oled真係靚好多水貨新機又平又hdmi2.1用oled好難用返轉頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞