“真”高質電器傢俱討論(17),下次尾門開新post

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
屌我想安cw166 師傅話做唔到

啦,呢度就有條友2xx尺裝左ln18唔夠涼
當然間間屋環境唔同,用家唔同,未必全部人都覺得唔夠涼,但呢啲case如果裝左2.5匹就唔會搞成咁
靚,易清潔
但冇得換配件,維修困難
差成千蚊,
我都買toto電板
有冇咩款推介
Flex Outlet with10mm cable
即係support 25a?
lockly
好似係20a,你send個email去問
你駁乜
窗分
打算裝420, 房用1匹 電機gs系列,廳大約200+尺(open kitchen) 都想用2匹 gs,但追post好似話420 2匹唔夠力水?咁會唔會換返p記變頻 2/2.5匹(如有) 窗口機仲好?
之前好似見到GS 好?
變左GK?

可能我睇錯
GS 係420黎
GK係大機黎

兩部唔同
留心睇清楚,型號眾多,gk18係2匹大機,啲巴打都係問200尺,好多2匹機其實不足2匹效能,適合175尺左右裝。
gs 係420,如果被逼一定要裝2匹420,就首選gs18, 次選Panasonic ls18,大金ftka50av1h, 留意ftka50av1h凍過新ftka50bv1h, srk53mwkh1太細風排較後。

1匹/1.5匹由於各機差唔多
排名
gs , ls / mwkh1 , ftka (考慮機價,表現)
最簡單去睇其實2匹需要5.3kw製冷,有一堆機係得5.0kw,其實唔係2匹
我好似見過下有Ching 話2匹買窗口機好過分體?
我?應該冇,2匹窗口機開著左連電視聲都聽唔到啦
我都頭痛緊2匹買窗口機/420/ 分體
窗口,用一邊窗台,屋企光猛d
420,兩邊窗台用晒,間屋黑左
分體好似唔夠位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞