“真”高質電器傢俱討論(17),下次尾門開新post

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
水都未駁又點固定,好多名牌都係每次都要拉粒的先轉手提花灑出水,一關水就落返去
如果洗衣機(淨洗) 8kg 1400轉,有冇咩意見?

1. Bocsh 德國製 一田做緊5999
2. Siemens 中國製 under 5000

想知用落邊部好?
想問下大金FTKA35AV1H 係咪冇咁好?
我見有巴打話呢部係420 又係馬拉做唔好揀, 有冇D同都size 細d 推介?
Bosch既話建議加多少少上miele,另一種享受黎
如果屋企冇露台 係咪買洗衣乾衣最好?
諗緊miele定LG好 差成皮野
但有無位晾衫先?無既就買埋乾衣啦,不過如果買埋乾衣既,屋企又有位,不如一部洗一部乾最好,乾衣機疊住洗衣機咁,二合一你每次洗乾只可以半筒衫,二合一個乾既量一定比洗少。至於LG定miele就睇你個人屋企多唔多靚衫,多靚衫又想保護得啲衫好啲,一定係miele,但miele洗乾二合一要2萬鬆啲,LG二合一6千就搞店
Miele最少都8千幾,out budget lu....

我會揀3年換一部新lg
好有米
420 排名
三菱電機,三菱重工/Panasonic,大金,日立

大金除左有左右自動送風,都冇咩優點
重工,日立全線都有,
三菱電機,Panasonic就得2匹先有左右送風
手提電話3年都可能換2次啦
一部洗衣機都係4~5000
不過換大型家電係煩搬出搬入啫 陣間有乜揩花撞崩又心煩
其實呢家啲洗衣機好多功能,大部分都有內外桶清潔功能,市面上亦有啲洗機粉係for清潔洗衣機個滾筒,一般一年一次乜都夠。洗衣機無人會3年換新的

想請教下煤氣乾衣機條排氣喉有無得唔駁出街?如果可以嘅話應該點處理?jj 插沙🙏
洗入面姐,其實外面先污糟
想問下雪櫃除左三菱/Panasonic/Hitachi之外仲有咩好選擇
想搵部多門但係又唔好咁深既雪櫃
雪櫃用緊 Siemens KG33NV44K,體積 170 cm (H) x 60 cm (W) x 61 cm (D)
覺得唔夠大,但現時放雪櫃嘅空間只可以向高空升多 2-3 cm,同埋深度多 3-5 cm
睇過 Samsung / LG 同埋其他牌子,係咪基本上無選擇?
你個空間都大唔到幾多,都好難放大一個碼既雪櫃

起碼都要有180cm高
多門雪櫃好似都係得呢幾個牌子有出
反而想知有冇深度淺啲既大牌子

如果揀啲不知名牌子,一陣著火燒左你既房就搞笑
唔得,好多濕氣會排出嚟。
用乾衣洗一次要幾耐 同浪費電嗎?
一般洗加乾3-4個鐘
miele洗乾萬7有啦 LG果部7千 啱啱好要比多一皮野
晾衫要放係室內窗台位 擔心長久會因為濕氣搞到附近牆身出事
用電勁唔勁 ?
抽濕機幫到你
我有2合1但都係用抽濕機乾衣多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞