“真”高質電器傢俱討論(17),下次尾門開新post

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
明白,我再諗下先,唔該
thank you
睇埋三菱MRCX46EJSTH
三門櫃, 容量夠, 貴幾百
想問三叔 畢值13k左右
有冇65寸推薦呢
要打到ps5
錯區 哈哈 唔使理我
想問下1匹嘅變頻冷暖窗口分體祖有咩推介見price得兩部有得揀
邊2部,理論上得珍寶368 1部,有新出?
想問吓有冇巴打用緊500L以上嘅雪櫃?屋企部日立開始唔聽話

暫時睇過三菱電機MR-WX70C 同 MR-L78EN, 但兩款好似都出咗幾年
爬文見到話 B46Z 啱啱轉咗款,大容量嘅型號係咪都會跟住轉

唔係咁意思,其實即係自動由cool轉去dry mode,你怕low cut潮濕要買電機pah, 大金ftxm。

你睇下呢圖係我部機開24度功率圖,最低input 行200w(估計係1.0kw 製冷), 但都會low cut.

呢張係23度,就幾乎冇cut過

所以呢,問冷氣要講埋尺數,環境,咩都唔知係隔空執藥,如裝太細就唔夠涼,裝太大就會low cut, 特別係睡房,夜晚溫差細,熱源少,我開24度cut機就會熱醒
5千頭 yoho現金價
呢個價有少少水魚 feel
不過真係現場睇過先知合唔合理...

BTW, 就算同一個單位分開三個棚,個價錢亦唔一定係一個棚 x3
有 budget 就三菱..
Japan Quality 真係明水你...

利︰用緊 Panasonic MIJ 三門,係真係好用的
電機嗰兩隻分別喺邊?放廳邊部好?
dry mode其實咪即係細風cool mode, 你室溫25, 你開 25dry mode, 係唔會抽到濕,起碼要低室溫2度先會抽到。點解有啲人開25又抽到?因為佢屋企好撚熱
新款唔會好大分別

不過你呢個size 買返日立好似會多啲功能
有冇人用過西門子嘅電掣面?
如果三菱呢隻同日立嘅HWS480KH 365L
呢兩隻 邊隻會好啲?
想問豐澤牌窗口機冷氣算唔算平令正?
想問下買1匹窗口冷氣機,panasonic,邊到買會最抵?
我都買緊電掣面 邊到買 睇緊施耐德同bf
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞