“真”高質電器傢俱討論(17),下次尾門開新post

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
有睇我留都會發現我係三菱電機打手
其中一個最大原因係根據我經驗,三菱電機係最少會臭,再加上佢室內機easy clean設計,普通男人就算唔識拆個外殼都可以做到清潔, 冷氣最緊要溫度舒適又冇臭冇噪音

部爛鬼東芝個集水盤一體化應該係拆唔到
我依家都係麻麻地推薦東芝,diy太難清潔
https://www.alpha-general.com/tc/customer_services/wheretobuy
睇下麗豪,鴻豐,德昌,泰安有冇,㩒個名有電話
其他都可以問下

冇or貴嘅話mhip1 都ok嘅
我係諗緊4s 款,唔係mini款
會唔會即將出個新款式有啲新功能咁姐
Btw 4s mini幾時推出?
想買冷風機,around 2k to 3k budget ,大家有咩推介?
我新屋所有電器都plan好哂
係爭個嵌入式洗碗機
有無巴打有好提議
budget一萬以內
4s mini 係上年下半年出
就算新款4s mini 都係同4s功能一樣
蒸焗爐都唔會有咩特別功能架啦
家庭電器可以賣10年都係果個款
岩用就買啦, 冇必要等新model
西門子 or miele
miele有啲貴
咁就聽巴打你話
西門子啦
我都唔捨得買miele
用緊西門子, 好爽
巴打係邊款?
上年幫襯過,算係咁,問野有人覆,收貨冇穿冇爛。
西門子嵌入式一萬內買到?
諗住買水貨?
比多少少,買水貨
SN23HW24TE
5K幾, 抵到喊
我諗住跟消委會報告買electrolux
全嵌式一萬內選擇好小...行貨的話
電子鎖問題
如果我裝philip 9200 加電子眼DV001 可唔可以用wifi 解鎖
定係一定要裝9300 先可以用wifi 遙距解鎖
我都諗過呢部
但佢顯示板外露
覺得無咁好睇
你想搵全嵌定半嵌式?
全嵌啲制一定係上面, 要自己訂造門板
electrolux有出全嵌式, 行貨6千蚊
呢度有冇人用緊?
諗緊4s 蒸焗爐定係Panasonic 蒸焗爐
有冇推介邊間牌子多
想買呢部
SN61IX09TE
巴打知唔知得唔得
係係
全嵌先啱
SN61IX09TE
諗緊呢部西門子
sor~冇睇到原來你要嵌入式
西門子信心保證
但唔知呢個機木紋板
係咪都可以自己換返廚櫃既色板落去
鐘意whirlpool 個扭扭掣多D
Panasonic 係touch bar
同埋如果你買4S 係前面排氣
上面有唔駛預留咁多位散熱
4S前面排氣,如果上面有廚櫃,係咪蒸氣會成日蒸埋個廚櫃搞到好易爛?

btw 4S係唔係真係好好用? 係咪就算焗下雞扒都唔會比傳統焗爐差?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞