“真”高質電器傢俱討論(17),下次尾門開新post

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
Siemens , Bosch , miele

分享下超低成本可以在外用家中wifi 控制冷氣,唔使買內置wifi機或原廠wifi adapteradapter
首先去神秘2個字地方買呢種野,叫wifi 紅外遙控,有啲插插座拎電,有啲用usb線。揀support smart life / 塗鴉app的。跟住放係同你冷氣直線冇障礙物地方就可以控制到。功能當然冇原廠咁齊,但開關,溫度,風速都冇問題。
我圖中呢個s08 40蚊,已測試幾個牌子都得
如果會整蛋糕、甜品,聽人講買上下火可獨立調校嘅爐會好啲,我只係聽講,實際我都唔識😅
只可420?幾尺用,有冇比普通單位熱嘅情況
呢部2匹唔推薦, 好細風,機身短,驚你2個鐘仲未降到溫
2匹優先揀,三菱電機gs18, Panasonic ls18, 大金ftka50av1h(不是bv1h)
係啊 只可420,
200 呎左右
gs 依家好似到到都冇貨
https://m.tb.cn/h.4zitDjI?sm=095679
畀埋key word 你search 啦
仲畀埋型號
眼殘
請問各位知道邊度會有多d款睇?
頭先行過百記同誠哥
發覺無款睇
then go for Panasonic ls18
三部同model分體式冷氣機,會唔會控制開錯左其他果兩部
窗口式冷氣機有冇搖控架
好多牌子有,但要本身部機有紅外線。
點check架?
我係格力
我都聽講過...
我都想係買依類
窗口機冇試過,我估計所有本身可以用紅外遙控嘅都得,我試左電視都得
單門雪櫃有冇推介? 睇中FORTRESS 但86cm好似高左少少
你3部放同一間房? 有牆,有野擋住就冇訊號,我試左放a房係控唔到b房嗰部,幾廿蚊唔啱玩咪算,又唔使改插蘇嗰啲
佢要你配對左部冷氣先嘅,2間房就要買2個
巴打如果想要2.5匹淨冷 ,你要推介一部 你會推介邊部
即係一個接收器 對應一部電器
唔係,例如你放廳,就可以控晒成個廳support 紅外線嘅電器,1個可控晒冷氣,風扇,電視
即係可以控制多個電器,不過射程所限,所以要一房一個。
無線吸塵機邊個牌子好
+-0
Dyson
LG
Miele
筆直最多4K
心思思緊Dyson slim FluffyExtra
Slim好似好唔夠力
我選Miele
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞