“真”高質電器傢俱討論(17),下次尾門開新post

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
前面排氣先唔怕蒸到個廚櫃
4S mini or Panasonic 後面排氣就會
我用4S mini有留位散蒸氣, 上面再痴左塊膠貼

焗野係冇傳統焗爐咁平均
如果你主要係焗野, 建議買返傳統焗爐算
前面排氣咁蒸氣都會向上升
就係怕升左上去長期比蒸氣蒸到個廚櫃

焗野冇傳統焗爐咁平均,但係會唔會差別好大咁?
因為我焗野同蒸野都會用到,冇地方放兩部機
一吹出黎散左大部分架啦
你蒸野一定會有蒸氣
你咁怕一係買miele 果隻純蒸爐
不過你又話冇位放兩部機
純分享,換冷氣機搵左個叫冷氣GUY既網站,一條龍買冷氣機同裝機,安裝1匹窗口機都係350蚊,師傅都算好禮貌,大家可以留意下

公司用緊4S但次次用都勁大陣膠味,問過whirlpool佢話係有機會咁
想問下你房門門鎖通常邊度睇?
見大家主要都係討論大門電子鎖,好似冇乜人講屋企入面啲門鎖款
想請教各巴打 換水龍頭
三合一 過濾 自來水 熱水
有冇介紹
有冇巴打有蚊網公司推介
洗衣機冇人推西門子?屋企用左好耐叫無病無痛, 不過未用過二合一個種
三菱出咗新mij 雪櫃
有冇伏
咩model?
我都諗緊4s蒸焗爐定Toshiba水波爐,但唔知有咩分別,個sale淨係話水波爐可以高溫d,去到300幾度...
想問返上一個post尾個問題...

有冇人用不銹鋼枱底鋅盤(單鋅, 內籠450mm左右size) ?有冇咩推介?

我見blanco同hansgrohe都有,德國製,around 3000,但得0.8-1mm厚。香港街鋪買緊果d就千幾蚊,大陸製,有1.5mm厚。諗緊德國會唔會鋼水好d... 但貴成倍,但大陸果d又厚身好多...
自答,好似B46F?
知唔知比起舊型號改左D咩
更慳電
變咗瞬冷凍A.I. 詳情睇日版官網可以知道更多
容量好似無變
估唔到雪櫃會咁快出 電機今年咁活躍
600/685mm闊 三菱電機終於有新款選擇
記得之前有人問LG 新出部冷氣點
宜家有姜濤賣廣告應該好快有好多報告
留意美馬買既水龍頭唔同HK, 雖然大家都係3分不過計內名外既分別, 有半分既差別, 要買個轉頭先岩用. 我幾年前要專登去美國訂, 而家好似TB可以搵到.

水波爐其實好方做, 蒸, 焗, 氣炸, MICROWAVE 一機齊哂. 不過要注意似終氣炸同單一部機係有差D. 而蒸野亦耐過明火. 不過HK冇得簡, 叫好既得東芝. 除非你好似我咁有舊2000火既火牛就可以買日版就買到功能勁好多既日本機.
美馬濾水條喉係幾多分?
我買前已經比過C父睇, 個MENU係寫住3/8" , 即係同HK一樣3分. 不過來到就網唔到因為差左半分. 原因係量度係內同外牙分別所以就算寫住3/8都唔岩裝
咁個轉頭要買幾多?
如果我無記錯
本身9200就唔支援Wi-Fi 解鎖
唔關你個dv001事
Dv001只係比你當門眼用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞