“真”高質電器傢俱討論(17),下次尾門開新post

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
但如果放到煤氣乾衣機

就乾衣機快好多

唔使再浪衫
我想問有冇整獨立出水 龍頭

而家諗緊用一個龍頭定係分開 一個做過濾
咁多位巴打知唔知邊度有比較多既電視活動掛牆架買??
建議你用番原本個位 重新拉線 做番開關
再駁上去比部indoor 再駁出去
最多係開關入機果條線見到
搵收口槽收靚佢
我係獨立龍頭,個人喜歡獨立多啲。
Mark低左 thx
鴨寮街
你去返電視post問,嗰個樓主好專業
同埋留意好多 420 匹半其實都係唔足數...

(留意下佢個 35﹐一般一匹機 model 通常會叫 25 or 09,
意思係 2.5KW / 9000btu cooling capacity,
咁巿面上大部份都可以做到 2.5-2.7 KW ~9000btu

而匹半機正常係叫 35 or 12,原來意思應該係 3.5KW / 12000btu
但好多 420 匹半機都係得 3.2KW / 11000
除返的話其實得 1.2 至 1.25 匹。)

大金 / panaonic 420,珍寶 368 等其實都有類似情況。
好,唔該晒
其實一睇個膽就知唔慌係好野..

頂盡係 304...
(分分鐘連 304 都冇)
想問2匹三菱重工分體冷氣機
下面呢2部有咩主要分別?見Built in Pro個價差3千

SRK50ZS-S $6399
SRK50ZSXH-S $9399
唔好傻,fuse 只可換細唔可以換大。

25A 呢 D 咁大電流電器正常係靠 MCB 保護
同埋如果係冷氣機,
25A 行 fuse 的話肯定燒 fuse 燒到傻

冇理解錯,BG 講明係 flex outlet 的話,塊 plate 底本身會留左出線位 (pdf pg.7)

https://www.bgelectrical.uk/wiring-devices/moulded/25-amp-flex-outlet-plate

https://www.bgelectrical.uk/public/downloads/range-leaflets/moulded_range-leaflet.pdf

又或者要用 Euro Module 加面板自己砌
https://www.bgelectrical.uk/wiring-devices/euro-module/flex-outlets

再唔係自己 search 下"肚臍蘇",睇下有冇邊D 個樣接受到。
細匹數好少會 outdoor 拎電

做得冷氣正常唔會唔識整,係要收多筆者
thx 巴打
塊flex outlet 下面有得入線 咁都OK
原本想同一SET顏色 睇黎得白色
不過唔明師父搞乜
一間房就要13A蘇另一間就要25A蘇
有冇Ching 用緊蒸焗爐
係咪蒸野同焗野都唔夠 就咁買焗爐/ 蒸野個效果咁好?
唔可以淨睇btu 同cooling capacity,
你睇下srk53mwkh1, srk53de1
18000btu 5.3kw
咪全2匹最凍
要睇埋air flow, indoor size
其實係睇 compressor 足唔足數者
只係大少少就 mark up 匹半賣有 D 搵笨。

(其實呢樣明顯係 420/368 獨有問題。)
1匹 同匹半相差唔遠,係2匹比較大,大機2匹一般都用twin rotary 雙轉子,我係呢個po已講左1千次2匹不要裝420除非土地問題
有頭髮邊個想做癩痢
最大分別zsx有人感, 最細風細過zs, 最大風又大過zs, 同可以吹得遠啲。
50zsx 當1.9匹
50zs 1.7匹,2匹入面偏細風
個廳200尺左右
肚腩巴會推邊部?
如果要冷暖,就63zrh
唔要就gk18va , ftkc50
ftkc50貴過63zrh
2匹冷暖機好多都不足應付200尺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞