“真”高質電器傢俱討論(17),下次尾門開新post

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
唔好意思,可以講多D 420同480個分別嗎? 睇Catalog,除左容量,好似差個真空格無白金塗層
我用過一款台灣製潔廁得,液體係透明既
覺得好好用喎
https://www.hktvmall.com/p/H0888001_S_10132742A

之後用哂求其樓下藥房買左支13蚊潔廁得
吱出嚟係藍色 攪到我成個766變左藍色
沖n次水都係藍
洗左勁耐先無

用返台灣製果款又無事
去漬一流
兩年都keep住咁用
想問下有冇人用balanco naya 8
做石冚盤 個盤係咪好容易爛
Ps 剛買 仲有得換
硬係覺得枱底盤好用過枱面盤😅
巴打用邊一款nb 架,我都係 55吋想拉出黎
點解個個都裝NB架 性價比高?
個架望落cheapcheap地
用緊90度架 sp2
好重好穩陣 伸縮又順 覺得用到一世
幾多吋電視
門鐘你地用咩? 是但去SSP 執番個無線門鍾?
P6先夠力
你搵下
有分濕電同乾電
我用濕電,駁電線
將個門鐘放喺廚房假天花

另外仲要買個門鐘掣面
駁電線係咪即係要要計軔個制位呀?
你本身未裝修前有冇?
係wo, 自膠... 有舊位 換左佢咪得
有冇啲唔洗拉線都得?
新屋個門鐘放左係廚房 想放番出廳
蒸焗爐係咪好過水波爐?
研究左好耐 唔知有乜分別

Sales就會話水波爐溫度高d
但有d人話蒸嘢慢過蒸焗爐

同埋蒸焗爐 焗嘢得唔得?見佢可以去到230度 同炸到嘢 係咪真?
水波爐溫度的確係高過蒸焗爐,sales無講錯,但水波爐有個好處,佢係用過熱水蒸氣黎滲透食物,咁樣可以逼出到食物既油份,健康啲,但水波爐一般30L款起跳,無蒸焗咁有20,25L款咁。
蒸焗爐所謂既炸其實係氣炸,用230度熱風對流黎逼出食物自身油份做個氣炸效果。因為氣炸本身就似一個小型焗爐
同埋就係水波爐一般都比蒸焗爐貴,日立隻30L款過萬,基本上係一個微波爐加焗爐加蒸爐既價錢。同埋就係一機多用,壞係上黎,你就樣樣都用唔到。
水波爐係日本已用好多年, 香港代理就慢慢玩去下D舊MODEL.

水波爐簡單講就係一部乜都有既機.炸焗氣炸微波爐一部有齊哂. 如果你要求高D既當然分開每部來買係會比一部過既水波爐出色.

我用左水波爐差唔多十年而家都好滿意. 不過我係用日本版
Hans德 bla意
天花燈有無好介紹?
邊到會多款,同抵d?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞