“真”高質電器傢俱討論(17),下次尾門開新post

1001 回覆
5 Like 2 Dislike

呢部格力2匹,低頻input 約780w, 見唔見佢780w一陣會跌去近0w,就係cut機,因為佢再製冷就會太凍,而佢又唔可以行300w, 200w, 惟有停機,等溫度升返先會再著。
咁如果你間房關晒門窗又好保溫,室溫升得好慢,濕度咪不斷上升,令你體感溫度上升,如果你係比較sensitive嘅人(例如我),停5分鐘已會熱醒
呢段時間部室內機咪會up住,如果多積水係coil同排水盤,咪會易臭。

但係如果你間房太潮濕,如果低頻製冷能力太低,又有可能抽濕能力太弱,濕度處於高水平,出現濕凍嘅現象。

跟住睇下呢部三菱電機gs09, 低頻input 約280w, 你見到佢就冇好似上面嗰部咁跌去0,體感咪會舒服啲。不過呢部機個溫度應該set 22 或23度,越低溫越難cut機嘅。
佢話客廳冇2匹機適合裝

可唔可以幫我問下佢點解一樣size但裝唔到,想知
重2kg 會塌定點🤔
呢個係結論
咁原因係咩呢?
你有冇比睇位費架?
比左錢師傅去睇又唔問
上黎連登問, 你當連登係冷氣佬傳心師咩
Toto 座廁邊到買最抵 想買920/166
budget 有限 , 想買4000蚊咁上下嘅43寸電視, 有邊部比較好? 本身睇啱LG, 但多人話易壞
請問大家嵌入式蒸焗爐有無邊隻牌子推介?
太多牌子,真係花多眼亂
都講得啱
請問各位巴打有無二合一推介?
睇頭post話LG唔錯
我見到C1208V4W 有直驅式好似唔錯
另外,P記愛衫號我見好多舖頭都推廣
唔知大家點睇?
謝謝
巴打 你電磁爐用邊款?
bosch果隻前後爐
Cw252好唔好用?都係旋轉式沖廁?
都係旋轉 坐就睇你感覺 我自己就覺得隻隻旋轉式都唔好坐 塊廁板好似向內斜落去咁
換塊代用廁板
原來係咁,我諗住加智能廁板
座地式熱水爐有無推介?
上手業主留低果個用左19年
本身打算照用,因為無壞
但煤氣師傅話裝番唔包無壞,建議我買新
裝機$2200,買新應該包裝
係咪呃9我?
黎緊要買電磁爐 抽油煙機 熱水爐 洗衣機 電視
預3雞野 搞唔搞到
TGC 電磁爐 抽油煙機 熱水爐
約2萬內
岩岩同sales 吹開水先知
直驅洗衫量計埋d 水, 所以實際洗衫量小d
不過”come” 用d

Sales 話 LG 好撚難搵after service
連sales 自己都搵唔到LG

冇FACT CHECK
頭先Sales 話LG新果部三合一幾好
有埋蒸氣功能
有冇移動浴室寶推介
淨係識德國寶,但好似麻麻地
有野想請教各位買左花灑龍頭既巴打。
我買左呢隻,岩岩發現佢轉花灑果粒野,抆起唔識hold住,一鬆手就即刻彈番落去。
咁樣係咪正常?要駁左水之後先會hold住?
因為我屋企依家都用緊依類龍頭,粒野抆上就會hold住,唔會彈落去。

GROHE BauEdge | Shower Systems - Shower Mixer https://www.amazon.de/dp/B00EXSMLHA/ref=cm_sw_r_cp_api_glt_i_6ZTH51DBH8BV3W5TXC0Z?_encoding=UTF8&psc=1
睇你5樣野平均計每樣有6000budget 應該都夠既

應該熱水爐連安裝會貴啲,唔知你仲要唔要改喉添

其他唔買最靚嗰啲都無咩問題
水壓太低
其實我未裝
咁姐係有水先會hold住係頂係咪,因為第一次見新既,怕係因為壞左先會hold唔到。
Thank you 巴打解答
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞