“真”高質電器傢俱討論(17),下次尾門開新post

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
想問下有冇電子門鎖推薦,因為驚出門口冇帶鎖匙而冇得返屋企而裝
睇中佢部6門
細細地
Mij 可能會好好多
雪櫃正常要預後面幾多位俾佢散熱先岩?
散熱主要睇上左右

說明書寫
若擔心背面牆壁變色或髒汙時,請預留
間隙 ( 2cm 以上 )。另外也可以防止震 動音,或濕氣較高時的背面牆壁的結露 情形。

6門應該都唔細得去邊
官方話一年。
唔該你
即係左右都可以貼得太埋
左右0.5cm 上面5cm
想問 浴缸係咪通常買鑄鐵?
應該點揀牌子
我見大路roca / kohler / toto
平d Bellini
老婆堅持要浴缸
宜家裝修緊 睇緊啲電器 想問下巴打們既意見

電器list
-廳冷氣機 2匹 (250呎)
-房冷氣機 1匹 (100呎)
-65吋電視 Samsung Q80T (水)
-嵌入式焗爐
-抽油煙機
-電磁爐
-雪櫃
-微波爐
-洗衣機 LG WFT1207KW

想問Baumatic 焗爐同電磁爐好唔好用?我見built in pro有啲組合優惠 有冇巴打用過?

有冇咩抽油煙機,微波爐同雪櫃牌子堆介? 抽油煙機係咪Electrolux 會好啲?雪櫃我就見係三荾 會唔會有啲平小小既選擇?

冷氣機如果廳𥦬口機有冇咩好推介?如果變頻係咪得Panasonic 會好啲

Budget 就想平平地 性價比高啲既 想睇下巴打們有冇用緊邊一款覺得係好用既
係咪買嵌入式? 唔定期剷膠邊上過就會漏水滲入牆
定考慮磚砌缸? 不過對師傅手工要求高啲
提提巴打65q80t好似剛剛停產
未落訂好留定貨先
咁大鑊會漏水
收到 巴打其他電器有冇咩好推介?
Bg係咪冇25a接線蘇?
可唔可以用13a有fuse 果隻換咗個fuse做25a?
裝分體式冷氣 室內機 係咪要裝近電制位?
舊位係心口 我諗距離部機有30cm
冷氣佬係咪會叫我搵電工裝左制先裝冷氣
感謝
唔一定,有分室內機,室外機拎電
咁都係搵師傅睇左先 thx
都係跟返置頂既電器推介

窗口變頻都係得樂聲同LG ,但LG都未有啲咩用家反應睇吓

雪櫃你係睇咩款?幾大?雙門三門定多門?價錢差好遠
不過其實拉定係隔離都冇問題,2款機都用到唔使煩,最多室外機供電款條線長啲要加錢
拉個制要$350 唔係講笑
之前bip 睇電磁爐,原本問樂聲,佢都sale 我Baumatic隻電磁電陶爐,但我連個牌子都未聽過⋯⋯所以冇理佢
電箱拉獨立線定13a T出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞