醫管局 大學公營機構暨政府 廢青 討論區 2

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
有無人做過政府district office contract EA/project coordinator?
有冇巴絲試過或者識人試過做緊opa supervisor 位但成功轉到clerk 3 ??
利申個department 無限咁多文件野但冇開ea 位,operation 同ea 野乜都我食晒
得甲
大學文職咩qualification先入到

見新同事entry level 全部都有degree

working experience 呢
ha 做唔夠一年ea3
有個ha ea1 interview
得罪講句,入得ha做如果唔係想做到eo/ha以上不如早啲走好過,做aco都好過做clerk不知幾多倍
有冇巴絲試過或者識人試過做緊opa supervisor 位但成功轉到clerk 3 ??
利申個department 無限咁多文件野但冇開ea 位,operation 同ea 野乜都我食晒

你係科文定 opa2 先

opa1
大專EA留名
大專EA留名

想知你地點睇EO

你係科文定 opa2 先

opa1

部門冇科文位咩? 問下你老細
再唔係咪睇定vnc 囉 我以前都見請好多科文

就係唔想做foreman 所以先想轉clerk 姐
大專EA留名

想知你地點睇EO

Degree holder有2/3年大學admin經驗就上到EO
大專EA留名

想知你地點睇EO

Degree holder有2/3年大學admin經驗就上到EO

冇錯
大專EA留名

想知你地點睇EO

冇錯

我指EA對EO有咩睇法,比人Head住,年齡差唔多

Between,大學Admin 經驗都係靠EA經驗儲
黎緊見ea3a various department
想問面試過程係點,會問d咩
見人講做ward係大伏所以apply填野果時無tick到ward果格

有無人做過仁濟?
黎緊見ea3a various department
想問面試過程係點,會問d咩
見人講做ward係大伏所以apply填野果時無tick到ward果格

未in過ea3a
我諗都係自介同普通interview問題 3a應該要求唔高 唔使緊張
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞