醫管局 大學公營機構暨政府 廢青 討論區 2

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
厚誠
大學admin同事 留名
ha 唔會玩野既 放心

有無試過咁樣,問左4次先敢辭職,4次都話呀頭請左,準備緊約,約實埋時間,先要糧單,但我辭左先講,糧單有咩用?我得第一個月有

未試過 比左offer 都唔會問啦

公司唔會唔出糧單俾你 問hr拎啦
最緊要係最近一個月既糧單 用黎證明你份工做到幾時
如果真係冇既 打去ha問個hr好過啦
大學admin同事 留名

ha 唔會玩野既 放心

有無試過咁樣,問左4次先敢辭職,4次都話呀頭請左,準備緊約,約實埋時間,先要糧單,但我辭左先講,糧單有咩用?我得第一個月有

其實要糧單做乜鳩
佢請得你即覺得你合適做呢個位值呢個價

終於離開ha咁垃圾嘅工
真心勸喻做文職真係唔好做ha

巴打去左撈咩

搵到份比ha更好嘅工

巴打分享下 搵到好灰

下個月入HA做programmer(ios)
有冇人分享下咩環境
我想問health information and record 係唔係即係排板房
ha 唔會玩野既 放心

其實要糧單做乜鳩
佢請得你即覺得你合適做呢個位值呢個價

膠信兄
一直有apply其他工
政府EO TO 個啲陣亡左
到紀律部隊又日日要9等

一大EA/EO都有見過
全部rejected
以前份工請假好易
可以朝早請下晝
但而家好煩
我想問health information and record 係唔係即係排板房

如果係 EA 位 , 就係囉

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞