醫管局 大學公營機構暨政府 廢青 討論區 2

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
有無人知私家醫院嘅EO人工同公立醫院差得遠唔遠? 公立EO2 max有53xxx, 私家會唔會少D?
有無人知大學工個加薪制度係點?
政府aco同大學工 邊份好d?
有邊d大學有得跳point? 同埋係咪做3年就會潛規質轉perm?
大學既EA位個salary range same as Aco?
有邊d大學有得跳point? 同埋係咪做3年就會潛規質轉perm?
大學既EA位個salary range same as Aco?

我都想知
間間u唔同,有d加薪係海鮮價
其實fg有冇可能做到EA

我都想知
間間u唔同,有d加薪係海鮮價
其實fg有冇可能做到EA

聽聞8大都係有內部跳point and 跟政府通漲加,但唔知咩post咩range同埋點先轉到perm
黎緊rn grad
心口有紋身
都係一行字個啲
平時著衫可以遮到
想問下遲啲驗身會唔會有影響
有無人知私家醫院嘅EO人工同公立醫院差得遠唔遠? 公立EO2 max有53xxx, 私家會唔會少D?

一定少d,同埋唔包一定跳pt
有冇人知 ha 的hr好唔好做?

還可以 唔算西

多OT嗎?

邊個cluster先?
做咗3年
準備離開ha呢個地獄
想問ha個accounting officer II如果唔夠三年經驗
做低一級個junior financial analyst 做嘅野會唔會一樣?使唔使管team? 定純粹人工低但job duties 一模一樣
做咗3年
準備離開ha呢個地獄

想做ha ap post
係咪一定要由佢地d temp contracts做起
大學clerk /Admin send極cv都無反應 究竟點先有得in
得法國醫院下星期有得in 個有無巴打呢間野點?

聽聞法國醫院大部份文職都要着制服, 同埋d職員西口西面咁, 修女地位好高, 如果入到去做, 千祈唔好得罪d修女

見完了 6日24SHIFT
岩岩簽左約做兒科eaiii a
唔知入面workload同人事點
想問HA EA I job ad個pay寫17 to 21k
係咪姐係入職17k 頂薪係21k?

病房?

病房?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞