醫管局 大學公營機構暨政府 廢青 討論區 2

1001 回覆
6 Like 4 Dislike

照apply?老細話你走唔會留會幫,但你要睇下人地要你做幾耐先要你,所以先想問做幾耐3a先好apply 2

我嗰陣一入職已經apply ea2
都係嗰句 佢叫你in再算

有degree????

不過嗰陣做左未夠3個月有clerkiii in
Ea2都有
所以你自己決定點

我都無,即係你係我會apply ea2試?
人地問你做唔掂咩?咁快走?你會點答
我答我想升職讀書
如果做到ea2就會開心好多長做落去慢慢上

我諗正常人冇乜邊個唔想做ea2掛
調返轉 你甘唔甘心做ea3做到退休?
我點答唔重要 重點係你有得見嘅時候點答人
Btw 我已經開開心心quit左ha

我就係咁諗,所以我會報
點解quit?????

我之前個位唔好做
同埋入面真係識人好過識字
有無人知city written test會考咩
已quit 回頭
直覺唔對路
簽約個 hr放假 賣豬仔咁

係比佢舞唔做啦

應該有野呃左我

同佢講既野好大出入囉

HA 定邊到

ha 新界東 至出名醫院
我即quit冇簽

簽約個負責人唔響度 當我傻?
返夜肯定有但hr冇講

有degree????

不過嗰陣做左未夠3個月有clerkiii in
Ea2都有
所以你自己決定點

我都無,即係你係我會apply ea2試?
人地問你做唔掂咩?咁快走?你會點答
我答我想升職讀書
如果做到ea2就會開心好多長做落去慢慢上

我就係咁諗,所以我會報
點解quit?????

我之前個位唔好做

我個位唔叫好做但唔差
我都覺特別d女人好假鐘意刷鞋

我覺得HA得少部分department好做
有冇人知poly technical officer 人工幾多?
有無人知ha procurement interview 會問d 咩?

我就係咁諗,所以我會報
點解quit?????

我之前個位唔好做

我個位唔叫好做但唔差
我都覺特別d女人好假鐘意刷鞋

我覺得HA得少部分department好做

我hrc算唔算好做

同埋如果跳去第二間院同dept但做高一級會唔會比人小死

好唔好做人人感覺唔同
唔通我話唔好做你就真係唔做?
呢啲嘢自己感受下啦

同埋點解會比人小?
你有能力去做高一級 人地又要你
你話知人地點講你
佢都吹你唔漲啦

好多嘢你唔試就一定唔得
試完唔得起碼你試左盡左力
有冇巴打可以幫手睇下
之前亂apply左d EAI, 估唔到真係有得in
我本身未做過ha, 但有2年marketing+admin文書經驗
其實呢d post真係會請街外人定只係做show?
因為呢排太多EAII interview, 冇咁多假可以請
呢2份EAI應該去見下嗎?

1. Executive Assistant I, Cluster Public Affairs & Donation Management, Tuen Mun Hospital, NTWC

2.  Executive Assistant I, Corporate Clinical Psychology Services (CCPS), Quality & Safety Division, HAHO

萬分感激!!

TMH ea2 ?
瑪嘉烈打嚟話收到application 問我出咗畢業證書未 跟住就byebye 仲以為約interview
瑪嘉烈打嚟話收到application 問我出咗畢業證書未 跟住就byebye 仲以為約interview

in 咩位呀

ea2
冇約到interview ar
病案管理部係咩黎架
病案管理部係咩黎架

你係咪打撚錯哂字
病歷檔案部? 姐係牌板房

係做啲咩??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞