醫管局 大學公營機構暨政府 廢青 討論區 2

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
半年前Apply過KEC既EA3A 無指明部門
去到in成堆護士
全程串過馬撚
求其in一陣就趕人走(前幾個入去都係咁)
之後收到reject email

想求其近近做個ward clerk都咁麻煩
好唔好再繼續試下

依加連reject email都冇

唔撚係掛
乜EA3A ward clerk唔係正正常常就請架咩
唔通我唔正常
去到in成堆護士
全程串過馬撚

好唔好再繼續試下

唔撚係掛
唔通我唔正常

正常係

我都係死左去算
去大學見admin/clerk應該講咩理由想入去做好 我係貪佢夠穩定 人工唔太差 呢家自己果份都夠穩定 但人工太差又無得再上 我應該點樣包裝自己個轉工理由會靚d? 求各巴打比小小意見

照直講話做學校夠穩定,有明確進升前景/指標?
如果佢地冇最低起薪點,記得寫高小小個expected

去大學見admin/clerk應該講咩理由想入去做好 我係貪佢夠穩定 人工唔太差 呢家自己果份都夠穩定 但人工太差又無得再上 我應該點樣包裝自己個轉工理由會靚d? 求竹廿巴打比小小意見

話自己有心想響tertiary education發展

利申:做緊大學
想問下大學同HA嘅EA interview會係grp in定係單獨in?
同埋知唔知大概問啲咩
唔該晒

individual in
最少試過一對一
最多試過四對一

問咩視乎你之前experience
有d situation題目,例如點處理投訴
去大學見admin/clerk應該講咩理由想入去做好 我係貪佢夠穩定 人工唔太差 呢家自己果份都夠穩定 但人工太差又無得再上 我應該點樣包裝自己個轉工理由會靚d? 求竹廿巴打比小小意見

ha ea1有個trade test,應唔應該去好,似請一個多

EA
去到in成堆護士
全程串過馬撚

好唔好再繼續試下

唔撚係掛
唔通我唔正常

正常係

我都係死左去算

病房唔做好過做啦
做門診都冇咁嬲

補充少少...
我由EAIIIA跳去另一間醫院做clerkiii

點做到?我都係3a

去VNC 睇有位APPLY 咪得

咩學歷?做左幾耐
我做左4個月是咪一定要一年先走

做左Eaiiia 3年...
跟住去apply下Eaii同clerkiii,
收到clerkiii offer之後,本身部門又話升我做eaii,另外又收到份病房eaii offer,當然諗都唔諗走左去做clerkiii
其實無技巧可言,純綷合眼緣啩

想請教下點解會prefer clerk iii既?
clerk 工作內容同ea 有咩唔同?

人工 福利 自己睇左先問

我知clerkiii 起身點底但頂薪點高
呢幾日都收到email叫我去VTC 做EA嘅skill test 緊張
朋友問我ha ckerk包唔包飯鐘,
其實我自己都唔清楚
請問有無人知?

文職 44 包

唔該哂
去到in成堆護士
全程串過馬撚

好唔好再繼續試下

唔撚係掛
唔通我唔正常

我曾經in過幾份EAiiia都唔喺份份請我喇
試多啲,機會又多啲

點做到?我都係3a

咩學歷?做左幾耐

收到clerkiii offer之後,本身部門又話升我做eaii,另外又收到份病房eaii offer,當然諗都唔諗走左去做clerkiii

咁仲有咩可以問

我無degree, 基本上做唔做EAI
EAI嘅頂薪同clerkiii頂薪差唔多

Clerk 年假18日
新入職EA 得10日,做滿3年加多2日變12日(唔知依家有無改變)

Clerk perm咗之後,公積金有 basic salary 嘅15%

點做到?我都係3a

咩學歷?做左幾耐

咁仲有咩可以問

Clerk 年假18日
新入職EA 得10日,做滿3年加多2日變12日(唔知依家有無改變)

Clerk perm咗之後,公積金有 basic salary 嘅15%

唔好意思,打漏咗,clerk iii年假18日

EA

諗住做幾耐?
呢幾日都收到email叫我去VTC 做EA嘅skill test 緊張

垃圾黎,skill test 唔識都請

兩個EA II test
諗住一路做一路考公墓員

咁仲有咩可以問

Clerk 年假18日

唔好意思,打漏咗,clerk iii年假18日

你打左
p 15% 其實ea p 左都一樣 c3 頂薪同ea1 差唔多先岩

原來EA perm都有15%
我以為跳point位轉perm先有

ching做緊vtc?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞