醫管局 大學公營機構暨政府 廢青 討論區 2

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
我想問大學admin位通常會幾耐通知簽約,返工時間果啲嘢
因為我六月頭in完,同星期內得到系內教授嘅口頭offer
但之後都無哂聲氣,之後打過去問個dept佢地話人事部搞緊㗎啦
(因為下星期唔係香港兩個禮拜,好驚會咁樣無咗個offer)
咁多位巴打,上星期tmh 2nd in rn(medical), 去左ward見經理,都傾哂個ward既野同握哂手, hr會幾時搵返我到

想快d遞信

RN即係護士?你本身做緊咩post

Rn 註冊護士 。 佢係 內科病房rn

Good luck

忙到癲方面我知既
但係回覆會幾耐到? 其他post既巴打通常等幾耐?

點解2nd in會上埋ward見經理

巴打你又知係呢層
想hr個邊快d覆我姐

咁多位巴打,上星期tmh 2nd in rn(medical), 去左ward見經理,都傾哂個ward既野同握哂手, hr會幾時搵返我到

想快d遞信

Good luck

忙到癲方面我知既

巴打你又知係呢層
想hr個邊快d覆我姐

想問巴打知唔知hr大約幾耐會搵返我???
ea3a新人
冇假啦interview
點算
Hd仔,想由ea2升職例如ea1,應該讀番d咩course Open u得唔得

咁快諗升職
仲要揀條不歸路

年紀唔細 要諗定

幾大先 冇40都唔好話大 你65退休架
唔想煩緊係搵CLERK位上好過EAI啦 仲諗讀野

就係無個學位好難升
有無人 in 過 EA I ?

流程大概係點

Good luck

忙到癲方面我知既

巴打你又知係呢層
想hr個邊快d覆我姐

Good luck

忙到癲方面我知既

巴打你又知係呢層
想hr個邊快d覆我姐

係ah 諗清諗楚
係而家個心lawlaw攣
有無人 in 過 EA I ?

流程大概係點

忙到癲方面我知既

巴打你又知係呢層
想hr個邊快d覆我姐

係ah 諗清諗楚

淨係可以同你講份工真係唔好做
見識過 再做ward 不了

巴打你又知係呢層
想hr個邊快d覆我姐

係ah 諗清諗楚

咁係咪見完經理一個月到先有reply?
其實EA i/HAii 會唔會請fresh grad?

唔會
除非你好巴閉,如果唔係你點贏到街外人

唔會

ha ii人工有返咁上下
要求好高下

巴打你又知係呢層
想hr個邊快d覆我姐

係ah 諗清諗楚

咁係咪見完經理一個月到先有reply?

答唔到你要幾耐
因為當中程序可能好複雜
上次我見都只係in完等hr通知
大概半個月到

唔會

ha ii人工有返咁上下
要求好高下

多數要有醫院exp fg 咪照報 叫你test 先算啦

定係其實FG應該做EA ii先,因為我見只係請緊F5畢業

咩都報 佢叫你in再算
50份分分鐘得幾份叫你見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞