醫管局 大學公營機構暨政府 廢青 討論區 2

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
有冇人apply左hospital admin 2

巴打收到interview?
有冇人apply左hospital admin 2

係咪hkec?

醫院 Middle level 會好做?

[member]Assistant financial manager, 多數請街外有big exp既人
利申:前finance 低層[member]
做緊ea2未夠年半,再搵另一間既ea2係咪一定唔請

九成唔請。 除非你好特別

點解咁講
Apply左十幾份HA
一份都無
想問下點樣可以轉同聯網唔同醫院
eg 東區轉律敦治咁樣

當新工apply
平調要坐18個月先

剛睇到,一定要等18個月?我打去問hr佢話如果兩邊醫院同意就唔駛,好迷惘,我而家個份就係18個月約滿,唔通要等約滿無工先apply得

我之前都係咁聽過 你約滿都會續掛
咁咪信HR先囉

問題係而家我呢份係temp,約滿就無,所以趕喺之前搵過份
Apply左十幾份HA
一份都無

HA 大多要醫院/ 診所經驗先得;不過有時都會㨂響院校做過的人

人事 定西上司呀 ? 依個部門工作量Ok hea 呀?

人事 定西上司呀 ? 依個部門工作量Ok hea 呀?

痴線,早幾日去in pca ii(lab) 位,
成七十幾人排隊in
今日去in ea2, 講到明係one man band ,不過有我都會狗沖

多唔多 OT ? 個 pay scale 跟唔跟 政府 mps point ?

大學EO位好多都要2-3年 admin exp.
巴/絲打係fg就入到定做左一段時間野?

點會FG呀 得罪講句,FG憑咩

我係因為特別技能去坐依個位,本身做商業界,所以黎度真係好多野唔慣,希望放幾年可以做到SEO, 我就算啦

叻仔,我都做過商界,某局,政府部門,而家都搵緊大學EO

我想知有咩唔慣?

絕對唔慣,政策同人事問題好煩,不過人工同福利係好過出面,我跳入去都加左3~40%
響HA做EA2 clinical 部門好惡做但係又好難轉dept,日日做到癲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞