醫管局 大學公營機構暨政府 廢青 討論區 2

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
唔該曬樓上兩位
做緊康文署後台freelance
Freelance 同長工工作好啲都3:7比
雖然freelance 都好hea
俾我考埋長工就正喇!
同埋我搵唔返我要in個個位個job ads
應該因為已經close咗
有冇方法搵返個job duty嚟睇

咩黎
啱啱有HA offer 想問下housing benefit揀5%好定留返將來申請HLISS?
有冇ha it狗講下ha it多唔多 workload?
啱啱有HA offer 想問下housing benefit揀5%好定留返將來申請HLISS?

拎左5%先好 我覺得

啱啱睇佢DBR份嘢 唔係好知如果我住喺父母未補地價嘅居屋 算唔算double benefit
大專AA EA Written test通常考咩架
喺I大離職要三個月通知期(長約員工),不論係EO/EA/技工/清潔姐姐都係咁,好痴線😓
短期約嘅就同工不同酬,冇得payback又冇gratuity or bonus,做到人心灰意冷
喺I大離職要三個月通知期(長約員工),不論係EO/EA/技工/清潔姐姐都係咁,好痴線😓
短期約嘅就同工不同酬,冇得payback又冇gratuity or bonus,做到人心灰意冷

唔係呀嘛!3個月

拎左5%先好 我覺得

啱啱睇佢DBR份嘢 唔係好知如果我住喺父母未補地價嘅居屋 算唔算double benefit

你有冇名先

冇啊
dispenser 出哂offer 未?

拎左5%先好 我覺得

你有冇名先

冇啊

冇就得

唔該晒巴打
dispenser 出哂offer 未?

EA II 有2nd in既人 係咪代表1st表現得唔太好
EA II 有2nd in既人 係咪代表1st表現得唔太好

1st in
唔關事 只是吊高黎賣
你first in 見咩人?

上次見左一堆manager同director 勁緊張
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞