醫管局 大學公營機構暨政府 廢青 討論區 2

1001 回覆
6 Like 4 Dislike

點做到?我都係3a

去VNC 睇有位APPLY 咪得

咩學歷?做左幾耐
我做左4個月是咪一定要一年先走

做左Eaiiia 3年...
跟住去apply下Eaii同clerkiii,
收到clerkiii offer之後,本身部門又話升我做eaii,另外又收到份病房eaii offer,當然諗都唔諗走左去做clerkiii
其實無技巧可言,純綷合眼緣啩

Clerkiii真係好講天時地利人和
再加埋3年ha經驗 難怪我嗰陣冇人要

都係睇老細like 唔like 你

嗰陣幾個老細都唔多鍾意我其實
因為我唔多聽佢地講 講完意見睇法又唔鍾意
大佬錯嘅叫人點跟
佢地眼中你最緊要乖乖地聽佢地話 行就行企就企
呢啲我又做唔到

以前我做EA嗰時,連秘書嘅工作都做埋
不過部門得幾個人,都算幾融洽
依家部門好多人,人際關係極複雜...
睇住份公積金同埋頂薪做人...
做緊某大學
最近老細見做得好,offer兩年約
但我想走
因為幾hea無乜做

可以留意hr 幾多年可以轉長期聘用條款
預左走就算啦

預走啦
升唔到職,中層好多老屎忽
岩岩簽左約做兒科eaiii a
唔知入面workload同人事點

病房?

仲要係廣華
應該忙到hihi
做緊某大學
但我想走
因為幾hea無乜做

預左走就算啦

預走啦

大學邊有perm
最多咪永續
朋友問我ha ckerk包唔包飯鐘,
其實我自己都唔清楚
請問有無人知?
做緊某大學
但我想走
因為幾hea無乜做

預左走就算啦

預走啦

大學邊有perm
最多咪永續

大把舊制員工
等退休

一個月
份野直接寄去你屋企簽
做緊某大學
但我想走
因為幾hea無乜做

有冇ching做ust
一次ea2 interview有幾多人爭咖
半年前Apply過KEC既EA3A 無指明部門
去到in成堆護士
全程串過馬撚
求其in一陣就趕人走(前幾個入去都係咁)
之後收到reject email

想求其近近做個ward clerk都咁麻煩
好唔好再繼續試下
想問下大學同HA嘅EA interview會係grp in定係單獨in?
同埋知唔知大概問啲咩
唔該晒
去大學見admin/clerk應該講咩理由想入去做好 我係貪佢夠穩定 人工唔太差 呢家自己果份都夠穩定 但人工太差又無得再上 我應該點樣包裝自己個轉工理由會靚d? 求竹廿巴打比小小意見
去大學見admin/clerk應該講咩理由想入去做好 我係貪佢夠穩定 人工唔太差 呢家自己果份都夠穩定 但人工太差又無得再上 我應該點樣包裝自己個轉工理由會靚d? 求各巴打比小小意見
去大學見admin/clerk應該講咩理由想入去做好 我係貪佢夠穩定 人工唔太差 呢家自己果份都夠穩定 但人工太差又無得再上 我應該點樣包裝自己個轉工理由會靚d? 求各巴打比小小意見

照直講話做學校夠穩定,有明確進升前景/指標?
如果佢地冇最低起薪點,記得寫高小小個expected
睇到啲留言太有共嗚

現職clerk iii

補充少少...
我由EAIIIA跳去另一間醫院做clerkiii

點做到?我都係3a

去VNC 睇有位APPLY 咪得

咩學歷?做左幾耐
我做左4個月是咪一定要一年先走

做左Eaiiia 3年...
跟住去apply下Eaii同clerkiii,
收到clerkiii offer之後,本身部門又話升我做eaii,另外又收到份病房eaii offer,當然諗都唔諗走左去做clerkiii
其實無技巧可言,純綷合眼緣啩

想請教下點解會prefer clerk iii既?
clerk 工作內容同ea 有咩唔同?
半年前Apply過KEC既EA3A 無指明部門
去到in成堆護士
全程串過馬撚
求其in一陣就趕人走(前幾個入去都係咁)
之後收到reject email

想求其近近做個ward clerk都咁麻煩
好唔好再繼續試下

依加連reject email都冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞