醫管局 大學公營機構暨政府 廢青 討論區 2

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
ea得10日假狗先做

10 年21 囉

EA IIIA >> EA II
PCA IIIA >> PCA II
10 年 20K 都無

所以見唔對路就好走

考過EO 政府同大學成5次
全部都fail晒
有啲灰
ea得10日假狗先做

10 年21 囉

10 年 20K 都無

所以見唔對路就好走

全部都fail晒
有啲灰

自己咩背景先
ea得10日假狗先做

10 年21 囉

10 年 20K 都無

所以見唔對路就好走

全部都fail晒
有啲灰

咁多人爭 你估一定得架咩
得 真係中獎架咋

當中好多高手
ea得10日假狗先做

10 年21 囉

10 年 20K 都無

所以見唔對路就好走

全部都fail晒
有啲灰

自己咩背景先

三大science 做左2年幾野
ea得10日假狗先做

10 年21 囉

10 年 20K 都無

所以見唔對路就好走

全部都fail晒
有啲灰

自己咩背景先

三大science 做左2年幾野

語文能力要好
始終高手如雲
大專EA留名

想知你地點睇EO

Degree holder有2/3年大學admin經驗就上到EO

冇錯

我指EA對EO有咩睇法,比人Head住,年齡差唔多

Between,大學Admin 經驗都係靠EA經驗儲

可以有咩睇法
人地的確做多你幾年
實head住你架啦
同埋個個都係由ea升上eo架啦(我個度)
大專EA留名

想知你地點睇EO

Degree holder有2/3年大學admin經驗就上到EO

冇錯

我指EA對EO有咩睇法,比人Head住,年齡差唔多

Between,大學Admin 經驗都係靠EA經驗儲

可以有咩睇法
人地的確做多你幾年
實head住你架啦
同埋個個都係由ea升上eo架啦(我個度)

EO位得一個,EA會唔會爭崩頭
有無人做過政府district office contract EA/project coordinator?

有無人知trade test考咩
有無人知trade test考咩

通常中英文信/report/proposal 同excel

無知一問

姐係作文 ?
定係考format
其實有冇得EA II升 I
大家驗身有冇叫你地打針?
細個有打3針乙肝
但去HA pre employment body check就話我抗體偏低
入紙話我要打返
佢話我唔係醫護唔俾打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞