醫管局 大學公營機構暨政府 廢青 討論區 2

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
想問下trade test 15分鐘姐係做d 咩?
selection interview 係咪姐係普通1:1 interview?

未試過 比左offer 都唔會問啦

公司唔會唔出糧單俾你 問hr拎啦
最緊要係最近一個月既糧單 用黎證明你份工做到幾時
如果真係冇既 打去ha問個hr好過啦

其實要糧單做乜鳩
佢請得你即覺得你合適做呢個位值呢個價

就係唔明,send左3月俾佢,5月未出,4月公司無俾
唯有星期一問下佢點解係咪玩野,又話主管請左我搞到我辭左職等簽約

我返舊工係第一份,接近三個月,會有?
唔明點解問四次實牙實齒話主管請左叫我盡快辭職,辭左先玩野要我糧單,我同左佢講得第一個月有,又唔知佢聽唔聽到
要問舊公司拿返好麻煩,大佬我一走人地亂哂,希望7-14日內會收到final payment同埋糧單
唔得就比銀行statement佢

一日未簽約都唔會辭工....
還橫都係即走,早辭定遲d辭無分別

佢叫我辭,話主管請左拍哂心口咁,問四次係唔想辭左職又收返我offer,四次都係話有咩擔心concern問我點解仲唔辭職,到真係辭左對齊文件先叫我俾糧單,做hr都知你要salary proof一張都夠,又有比contract,份舊工係grad job做得兩個月就轉入黎仲check咩尻?
玩野咁東區個hr

其實好小事啫 真心唔知你做乜
想問下有冇巴絲收到tkoh supporting 既clerk 3 interview ??
由apply到而家一個月了 冇e-mail叫我去in

大學啲EO 好唔好做
做緊政府EO,好惡頂,想Quit
想問下trade test 15分鐘姐係做d 咩?
selection interview 係咪姐係普通1:1 interview?

Trade test我之前都係電腦打字 做下excel/word咁
又試過寫文
宜家都仲好開心可以離開ha
可以解答下大家嘅問題 如果我識
大學啲EO 好唔好做

可否講下有幾惡頂
大學啲EO 好唔好做

可否講下有幾惡頂

乜都要跟,當你萬能
廁所先上到連登/WhatsApp
氣氛好Chur
容錯率係零
冇任何HA經驗
但收到clerkiii 有得in
係咪唔好浪費時間去?
因為都追咗好多 post話內定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞