醫管局 大學公營機構暨政府 廢青 討論區 2

1001 回覆
6 Like 4 Dislike

多唔多 OT ? 個 pay scale 跟唔跟 政府 mps point ?

大學EO位好多都要2-3年 admin exp.
巴/絲打係fg就入到定做左一段時間野?

點會FG呀 得罪講句,FG憑咩

我係因為特別技能去坐依個位,本身做商業界,所以黎度真係好多野唔慣,希望放幾年可以做到SEO, 我就算啦

多唔多 OT ? 個 pay scale 跟唔跟 政府 mps point ?

大學EO位好多都要2-3年 admin exp.
巴/絲打係fg就入到定做左一段時間野?

點會FG呀 得罪講句,FG憑咩

我係因為特別技能去坐依個位,本身做商業界,所以黎度真係好多野唔慣,希望放幾年可以做到SEO, 我就算啦

叻仔,我都做過商界,某局,政府部門,而家都搵緊大學EO

我想知有咩唔慣?
嗨,我睇木人都要下屆aco
apply左dispenser個post 有冇HA叫左去面試既人?
做緊ea2未夠年半,再搵另一間既ea2係咪一定唔請

應該唔關事🤔

應該唔關事🤔

因為好似話未做夠18個月唔可以同rank轉,雖然我打去hr問佢話其實只要相方同意就得,但我怕佢地嫌煩唔請,因為上次in完,個interviewer打嚟問我呢個問題,個時我仲以為好有機,點知等左成個月又係無消息
想問下點樣可以轉同聯網唔同醫院
eg 東區轉律敦治咁樣

當新工apply
平調要坐18個月先

剛睇到,一定要等18個月?我打去問hr佢話如果兩邊醫院同意就唔駛,好迷惘,我而家個份就係18個月約滿,唔通要等約滿無工先apply得
有無人做過政府district office contract EA/project coordinator?

黎緊IN 政府EA
其實係咪通常得1個位架咋
想問下點樣可以轉同聯網唔同醫院
eg 東區轉律敦治咁樣

當新工apply
平調要坐18個月先

剛睇到,一定要等18個月?我打去問hr佢話如果兩邊醫院同意就唔駛,好迷惘,我而家個份就係18個月約滿,唔通要等約滿無工先apply得

我之前都係咁聽過 你約滿都會續掛
咁咪信HR先囉

問題係而家我呢份係temp,約滿就無,所以趕喺之前搵過份
有無人做過政府district office contract EA/project coordinator?

黎緊IN 政府EA

巴打介唔介意講下background
aco旿入d定ea2易入d

黎緊IN 政府EA

我唔直接答你, 用例子
有次去到in, 見到在座有人一見到個職員就好熟好close
講曬笑咁

唔會個個DO都內定嘛

黎緊IN 政府EA

巴打介唔介意講下background

三大考唔到政府工既垃圾
有冇人apply左hospital admin 2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞