醫管局 大學公營機構暨政府 廢青 討論區 2

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
病案管理部係咩黎架

你係咪打撚錯哂字
病歷檔案部? 姐係牌板房

係做啲咩??

執牌板囉 乜Q都要做

屌,咁咪即係中伏??

我之前個位唔好做
同埋入面真係識人好過識字

我個位唔叫好做但唔差
我都覺特別d女人好假鐘意刷鞋

我覺得HA得少部分department好做

我hrc算唔算好做

同埋如果跳去第二間院同dept但做高一級會唔會比人小死

好唔好做人人感覺唔同
唔通我話唔好做你就真係唔做?
呢啲嘢自己感受下啦

同埋點解會比人小?
你有能力去做高一級 人地又要你
你話知人地點講你
佢都吹你唔漲啦

好多嘢你唔試就一定唔得
試完唔得起碼你試左盡左力

做左兩個月就去報

你自己決定點啦
外人幫唔到你決定點做先叫啱
in咗一個部門 前日打嚟話有第二個部門再見 但唔使帶文件 又冇話body check
咁即係點?得米定當再in過?
in咗一個部門 前日打嚟話有第二個部門再見 但唔使帶文件 又冇話body check

HA?

HA?

係啊

HA?

係啊

HA body check 宜家好似轉左玩法(定係某D Cluster先係), 安排左body check 先出offer

不過你都係帶定D文件好, 唔係人地問你你無係手就唔好
有冇巴打可以幫手睇下
之前亂apply左d EAI, 估唔到真係有得in
我本身未做過ha, 但有2年marketing+admin文書經驗
其實呢d post真係會請街外人定只係做show?
因為呢排太多EAII interview, 冇咁多假可以請
呢2份EAI應該去見下嗎?

1. Executive Assistant I, Cluster Public Affairs & Donation Management, Tuen Mun Hospital, NTWC

2.  Executive Assistant I, Corporate Clinical Psychology Services (CCPS), Quality & Safety Division, HAHO

萬分感激!!

病案管理部係咩黎架

你係咪打撚錯哂字

係做啲咩??

執牌板囉 乜Q都要做

屌,咁咪即係中伏??

冇話伏唔伏 你可以一試

放左榜
放左榜

咁既樣 REJECT?

yes
放左榜

咁既樣 REJECT?

yes

有冇報埋CA

得CA
代fd問, aco waiting通常會唔會等到offer?佢個waiting list有效一年
病案管理部係咩黎架

你係咪打撚錯哂字

係做啲咩??

執牌板囉 乜Q都要做

屌,咁咪即係中伏??

一係牌板房, 一係對客出record
quit 左HA 一周年
做過 1 間私營 & 1 間大型非牟利機構

時不時諗返以前 HA 既工作同日子
亦諗返以前在職嗰陣, 所產生既怨氣係咪真係 HA 獨有

其中一樣, 一年後我睇返, 個結論都係一樣既
就係, HA 對文職 (EA) 真係好撚好撚好撚差

原因一定係 班醫生護士管理層 話哂事所致

唔撚洗1年呀 入去做1,2個月已經知道
醫院做文職只係地底泥

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞