醫管局 大學公營機構暨政府 廢青 討論區 2

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
3x 歲, 係咪應該放棄唔駛再諗考入政府 ?

二級工人
講笑 之前D人都有討論話40都請做EOII啦

我個邊啲eo個個廿幾歲 co sco就五十幾阿叔比個後生點

儲到經驗但儲唔到實力

請問實力可以做咩提升

其實我有keep住睇好多英文報紙/雜誌想train好written English ,但mindset/problem solving方面可以點練

咁你直接報埋 haii eoii 記住啦 唔好等

真心問 ,因為我諗solutions時通常都好差,唔全面,顧此失彼

有冇書建議,或者上咩course

你有無信心In 贏街外啲EO Candidate

完全冇,所以想知道可以點樣裝備自己

咁你努力做EA

Ea都好做
諗住報VTC嘅EA
諗住報VTC嘅EA

聽講 VTC 好 on 9 架喎

仲有, 佢地啲位唔係好多都係 temp 位咩 ?

見佢成日開EA位 諗住有就做住先
Between 有咩on9嘢
利申:alumni

咁你直接報埋 haii eoii 記住啦 唔好等

真心問 ,因為我諗solutions時通常都好差,唔全面,顧此失彼

有冇書建議,或者上咩course

你有無信心In 贏街外啲EO Candidate

咁你努力做EA

Ea都好做

佢講到咁 唔係點
同埋佢自己講話想做既

做過ha ea嘅人十個有八個都話唔好做
包括我
佢講到咁唯有祝佢好運 識到個好老細
我想問大學admin位通常會幾耐通知簽約,返工時間果啲嘢
因為我六月頭in完,同星期內得到系內教授嘅口頭offer
但之後都無哂聲氣,之後打過去問個dept佢地話人事部搞緊㗎啦
(因為下星期唔係香港兩個禮拜,好驚會咁樣無咗個offer)

邊間U嘅人事部要搞兩星期咁耐

咁你努力做EA

Ea都好做

佢講到咁 唔係點
同埋佢自己講話想做既

做過ha ea嘅人十個有八個都話唔好做
包括我
佢講到咁唯有祝佢好運 識到個好老細

個老細好但老細個老細唔好

冇老細係好 完

呢個真
啲老細唔係鬥好 係鬥衰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞