醫管局 大學公營機構暨政府 廢青 討論區 2

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
點解會apply左幾十份ea2 都無份有回音
非八大唔請?

無人理

做開院校 Admin
黎緊會入 u 做
非八大唔請?

無人理

ea 2 入閘門檻低 , 大把人apply, 你有咩過人之處 ?

或者好多ea2都已經有心水?
3a無位上2,但同老細關係好,老細想你留係到,你會點走?無funding開2,可能要做五年先有既話,你會幾時走
當做左年半之後收到咁樣既msg

絕人之路巴打?
非八大唔請?

無人理

ea 2 入閘門檻低 , 大把人apply, 你有咩過人之處 ?

好多部門都傾向搵 EAIIIA 做返既
除非 啲位係請嚟搞新 project

真心咩 唔係揸住degree 都要ea3 做起呀ma
非八大唔請?

無人理

好多部門都傾向搵 EAIIIA 做返既
除非 啲位係請嚟搞新 project

真心咩 唔係揸住degree 都要ea3 做起呀ma

有學位就咪去做EA3啦
浪費時間

我都覺ea3做起太痴線 但ea2又無回音
offer god保佑
有offer既話以後唔打飛機
有雄心壯志想搏嘅巴打唔好入HA啦
HA係一個消磨意志嘅地方
愈懶愈hea嘅人就愈舒服
做得野嘅只會愈嚟愈多野做
上面班屎忽鬼就淨係識得合埋隻眼理得你死
完全唔識管理,交到野同埋唔好收到投訴就得

邊有咁易搵到份咁大發揮空間同良好工作環境既工

最大問題同工唔同酬 仲要咁鬼un
想hea 一世都唔係首選

利申:唔想hea

最大問題同工唔同酬 仲要咁鬼un
想hea 一世都唔係首選

利申:唔想hea

我都唔想hea
但就要做埋hea底d仆街果份
我見有啲post好奇怪
隔冇耐就post一次 eaiiia又有 clerkiii都有
前者係請唔到人定點?後者係搵唔夠合適嘅佈景版?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞