火箭暑假FF討論區2021-2022 (5)- 抽到2nd pick

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
籃底防守幾好
佢組織都有啲料到
睇佢射波似會練到3分能力添
勁好j

btw佢打5, wood打4有無得諗
上年成日同kelly一齊打都好夾
今年簽theis都明顯要將wood推去打多d 4
sengun
sengun全場表現片
https://youtu.be/dhBQP76w6mY
Green呢兩場最大亮點係無球能力都唔錯
今場一開始比人壓迫包夾處理得超差
之後多返打無球完場又刷到咁上下分
就咁睇Highlight 唔係好睇到Green 有咩亮點
唯一睇到就係佢唔痴波肯打無球
防守方面,防唔到擋拆,仲有啲賭博性偷波,要改改防守習慣
查實 Martin 都打得好好,有冇機會搬佢打3號位
有3有D 係控波冇乜長進
唔撚想再見到House 打正選
house冇可能正選啦
正常陣tate,小球就直接3衛好過
當初佢有用係因為成個陣得佢同龜可以幫手處理登比人夾分出黎d波
而家佢地位真心唔高,我覺得nwaba都排先過佢
馬田仔係幾好,d 3仲keep到上年季尾神準水準

Christopher今日都正常返好多,開頭都係獨獨地,不過後面肯傳返好多,防守又keep得住
Christopher 都係俾人守到冇辦法先傳多
不過佢啲offense 真係好J

依家火箭1-2號位居然有種人滿之患既感覺,
Wall, Gordon, Nwaba, KPJ, Green, Christopher ….
Garuba 買斷咗自己趕緊嚟,依件又係好好J
Stone 真係好撚勁,Morey 真係炒得啱,依家搞simmons 攤野搞到一鑊泡咁
咁又唔好咁講
Morey 係唔tank既情況下砌到個爭冠陣容都好唔錯

加埋Garuba , 4, 5號位有成4個人
睇下點養仔好
佢射波腳步d準備動作流暢左唔少
https://youtu.be/aLycMAoXxzk
Garuba 幾時出得
尋晚定今朝睇twitter聽日個場就唔大機會出到
最快應該16號打魔術
依個咩料,冇留意開依個
矮內線,防守怪,橫移速度算好癲
打歐洲波可以後場press人地key ball
如果開發唔到持球能力同加強外圍防守能力
我唔睇好

個身高太尷尬
佢守外圍已經好勁
係攻方面全部半桶水/半桶水都冇
Chuck Hayes咁
點係現今NBA生存
完全體你就唔會23選到啦青
佢又唔係0攻到hayes咁
Garuba完全未ready比賽
個48號場場有得出其實幾痴線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞