火箭暑假FF討論區2021-2022 (5)- 抽到2nd pick

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
以前係playoff team就係

依家直接打NBA嚟養仲好
garuba現階段防守已經80+
其他野進攻野要慢慢練出黎當bonus
內線唔係多人又係賣防守之下,睇唔到做咩要打D league一排既可能性
Christopher就有機,因為後場大多人,初段一定好難zip時間比佢
而家3分d mo屌打佢
不過sengun罰波場均6.x球過8成命中率
先令人覺得佢練得出穩定3分
都係既,睇球皇片覺得Garuba 啲球商出奇地好
佢練到中距真係另一個ibaka
條友原來三分得2成…..難怪跌出lottery
跌出lottery都係因為前面有d痴線pick
唔係佢差極都10-14
急不及待睇summer league打丁

我地個young core好好J

最大問題係點trade走j wall
聽落同魔術個Bamba一樣
bamba純靠硬件做最後協防個d
garuba除左換防跟到外線之外
係對防守企位,理解個d思想上既野都好成熟
佢要練射波,3分得3成,ft 5成幾
所以話進攻野係bonus慢慢練
佢好在係西班牙土生土長黑人
冇假年齡既問題
garuba做唔做到一個有攻既capela?
btw奥運留意下佢先
佢爆發力唔係話好好
未必做到餅王個種roll,有人迫住都質到埋去個d
佢純粹都係意識睇岩時機現到好位食餅
3分練得出既話,上限應該似millsap型
但係睇佢出手個follow thought應該都有排執
Wall Green House Tate Wood
KPJ Augustin Gordon Sengun Olynyk
Nwaba A.Brooks K.Thomas K.Martin Garuba Christopher
Olympic Spain vs team 當值
打完第一節
garuba出左幾分鐘
無乜見樹咁
國家隊佢係打6-10分鐘
黃金一代最後一次奧運
Olynyk走埋
正常,之前最多都係搏同人sign and trade
進攻會企外圍射3
但睇佢出手
唔似係射到3
Theis
頂薪轟落去John Collins度啦
用9M一年簽佢點解唔加多少少續約Olynik呀?
同埋pick左2個undersized內線,簽多個undersized嘅Theis有咩用?
佢同nwaba都係精神上好tough個類
一落場就搏老命防守
要個精神屬性湊仔多過佢落場有咩用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞