火箭暑假FF討論區2021-2022 (5)- 抽到2nd pick

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
3仲要加野換9
Poeltl 啊
為左賺幾毫子走去貼5蚊比人
想知ching會點揀
邊個跌落黎咪揀邊個
都講左現階段你都估唔到魔術選咩人
佢3個都有機選,陣容上貧攻
根本smith/banchero佢都有機,chet同suggs好gay友
雷就100% smith/chet 2選1
木到期合約,佢唔鳩打既其實唔廢
你用poeltl比,poeltl咪護框勁好多
其他野黎到又應該比人屌唔識射罰球,拉唔到空間,阻撚住green突破,垃撚圾
你話邊個勁,比盡咪poeltl 5.5 木 4.5咁,然後你貼多個3pick換9pick
Welcome to Houston Banchero
好!welcome Paolo
Poeltl 同當初theis 咪一樣,工兵一個冇潛力
重建中球隊唔需要依種雞肋
Trade 走Wood了
交易案:
小牛送出:26號選秀權、Boban Marjanovic、Trey Burke及Marquese Chriss
火箭送出:中鋒Christian Wood
送走Wood係開心 但係籌碼係咪可以好啲
我覺得要比多枝次輪少隻trey burke
表面換到好多野,實際得支FRP有用。個人認為小牛有賺。
唔知仲會不會有後續交易?
Agree, 仲要係今年嘅frp
Trade完都唔洗搬
咁早trade定。。。

睇怕eg都係trade唔到d好野返黎
今年新人應該算係細年,個人認為除咗用3rd pick選Banchero,爛網同小牛個FRP不如試下換個6呎8側翼好過。
千祈唔好再選後衛,一來箭已太多,二來後衛供應太多越來越唔值錢(好控衛除外),去年個2nd pick已經錯咗一次,今年唔好選Ivey。
根本今年trade deadline前就應該趁EG個價值最高時換走佢,而家可能連一個FRP都未必攞到。
新GM好多時太大咬,同埋有一些trade都蝕到喊,單單用Levert加今年31st pick 2年內變空氣已經要鞭屍。
呢個交易會喺火箭confirm係26順位揀到佢想要嘅人先會完成交易 所以睇吓佢揀咩人啦🥲
Banchero同sengun 一齊有少少尷尬
防守時你眼望我眼
With the reality of the incoming No.3 pick and possibly more, second-year forward Kenyon Martin Jr. recently approached Rockets management to discuss the possibility of a trade from the franchise, sources told @TheAthletic.

Martin 想走🥲
雖然我都唔覺得佢會走到 仲話要交易走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞